• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Vogelzaadrepen uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

door Redactie
in Recepten
0
0
Vogelzaadrepen uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

De naam die Annabel Langbein aan deze super, lekkere energiereepjes heeft gegeven is wellicht wat vreemd. In eerste instantie deed het mij aan de winter en vetbolletjes voor de koolmeesjes denken. Toch werd mijn nieuwsgierigheid gewekt bij het zien van de mooie foto die naast het recept geplaatst is. Mmmmm … die zien en smakelijk uit en ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Laat ik nu de meeste benodigdheden op voorraad hebben, komt dat even goed van pas. Ik heb maar de helft van het recept gemaakt en wanneer ik een ingrediënt heb vervangen door iets anders staat dat er tussen haakjes achter.

Vogelzaadreep (blz. 266 Simple Pleasures)

Mueslirepen hebben onze supermarkten veroverd, maar ze zijn duur en bevatten meestal buitensporig veel suiker. Deze vogelzaadrepen zijn een een gemakkelijk, goedkoop en heerlijk alternatief – en je weet precies wat erin zit. Je kunt er elk mengsel van zaden en granen voor gebruiken en de rozijnen kun je vervangen door om het even welk soort gedroogd fruit. Als je niet van pindakaas houdt, kun je ook geconcentreerde melk gebruiken.

Wat heb je nodig voor ca. 30 repen:

  • Vogelzaadrepen Annabel Langbein 2300 gr havervlokken
  • 150 gr sesamzaad
  • 150 gr pompoenpitten
  • 150 gr zonnebloempitten
  • 150 gr rozijnen of andere gedroogde vruchtjes (cranberries & abrikozen)
  • 120 gr boter (roomboter)
  • 100 gr ruwe rietsuiker (palmsuiker)
  • 80 ml golden syrup (ahorn sirup)
  • 5 el pindakaas of andere notenboter

Zo maak je de vogelzaadrepen:

Verhit de oven tot 180 graden en vet een brownievorm van 30 bij 21 in (Ik heb een kleinere vorm gebruikt, omdat ik maar het halve recept hebt gemaakt).

Meng de havervlokken en de sesamzaadjes met de pompoen- en de zonnebloempitten op een bakplaat en rooster ze goudbruin (ongeveer 15 minuten). Kieper ze in een grote mengkom, laat ze afkoelen en doe er de rozijnen of andere gedroogde vruchtjes bij.

Roer de boter, suiker, golden syrup en pindakaas of andere notenboter in een pan op een matig vuur door elkaar en blijf roeren tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur laag en laat het, zonder deksel, al roerend 5 minuten koken.

Roer er de droge ingrediënten door, druk het mengsel in de ingevette brownievorm en zet hem 2-3 uur in de koelkast alvorens de koek in repen of vierkantjes te snijden. (Mijn tip: je kunt warme spullen beter niet in de koelkast zetten, in de brownievorm af laten koelen op het aanrecht gaat prima!) Verpakt in een luchtdicht afgesloten bak, blijven deze vogelzaadrepen een paar weken goed.

Wil je ‘Simple Pleasures’ van Annabel Langbein bestellen? Kijk dan hier.

ISBN 9789000325207 / 25 euro/  Paperback / Uitgever Unieboek | Het Spectrum / 2013/ Taal Nederlands

 

DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Shakshuka
Ontbijt en lunch

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn
Nagerecht

Bavarois van kwark met mandarijn

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen