Amuse van witlof en garnalen – Zomaar even tussendoor of als indrukwekkend voorgerecht. Een lepelhapje of amuse waarvoor je slechts 4 ingrediënten nodig hebt. Bijzonder eenvoudig maar erg smakelijk en een leuke binnenkomer voor jouw gasten.
Witlof seizoen
Witlof is tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Toch lijkt de top nog altijd in de wintermaanden te liggen. Het witlof is steevast in de laatste maanden van het jaar voordeliger en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van.
Hollandse garnalen
De Hollandse garnaal is het beste van allemaal. Je hebt de slogan vast eens voorbij horen komen. Maar los van die smaak vinden we het alleen al heel belangrijk dat we geen garnalen gaan importeren als ze gewoon hier in de Noordzee gevangen worden.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Amuse van witlof en garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram Hollandse garnalen, gepeld
- 20 cl. room
- 3 eieren
- 2 stronkjes witlof
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een amuse van witlof en garnalen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het witlof in fijne ringen en stoof het aan in een klontje boter tot deze gaar is en laat even afkoelen. Klop de eieren en room lichtjes los en meng de garnalen en witlof erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Vul amuse potjes, schoteltjes of lepels met het ei-garnalen-witlofmengsel en zet deze in een schaal. Vul de schaal met kokend water tot 2/3 van de bovenkant van de potjes. Zet de schaal zo’n 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Uiteraard is de gaartijd erg afhankelijk van de grootte van je amuse potjes.
Leg er nog wat Hollandse garnalen en een toefje peterselie op en serveer lauwwarm.
Tafel lekker !!
Vorig jaar met de kerst gemaakt. Ik maak namelijk 1 kerstdag alleen maar amuses. Was overheerlijk. Kon het recept niet meer vinden. Gelukkig vond ik hem weer bij Pinterest. Ga hem zeer zeker deze kerst weer opnieuw maken. Nog bedankt voor dit heerlijk recept.
Superleuk dat Lekker Tafelen op deze manier kan bijdragen aan jullie kersttraditie Hennie. Dank voor het delen!
Hoi Arianne,
Ben jij ook de Arianne van de grote pannen erwtensoep voor de ark op youtube?
(Superlekkere recepten btw. Ik ga er zéker een aantal van maken!)
Groet,
Jack
Is deze amuse voor 4 personen? Het staat er niet bij voor zover ik kan zien.
Lijkt me lekker.
Hallo Nelleke
Deze is idd voor een 4 tal personen, alles hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van je schaaltjes.
Laat het jullie alvast smaken , ze zijn heerlijk 🙂