Asperge amuse met ei – De asperge als lekker luxe maar toch heel makkelijk voorgerecht.
Doe wat moeite voor jezelf of voor je gasten
Kampioen afhaalmaaltijden zijn is tegenwoordig een stoer begrip. Niets mis met af en toe een afhaalmaaltijd hoor, maar kom op, een beetje zelf kokkerellen is ook gewoon leuk en in de meeste gevallen voordeliger en lekkerder. Kom dan niet aanzetten met de smoes dat je dat niet kunt. Echt iedereen kan een beetje koken. Voel je je aangesproken? Dan hebben we hier iets voor jou. Een asperge amuse met ei. Wat? Ja je leest het goed. Je denkt dat je niet kan koken maar we gaan samen een lekkere gezellige amuse maken. Je vrienden zullen denken dat het van de lokale cateraar komt, maar hé vertel ze als het op is dat je het zelf gemaakt hebt. Jij gaat punten scoren.
Makkelijker dan deze asperge amuse met ei wordt het niet
In de meeste gevallen gaat het alleen maar om het hebben van een leuk en creatief idee. De meest gebruikte kooktechnieken zijn niet zo ingewikkeld als het lijkt. Op televisie doen chefs en jury’s vaak heel ingewikkeld over smaken en technieken. Maar kom op, gewoon proeven en op je eigen smaakpapillen vertrouwen kan echt geen kwaad. Deze asperge amuse met ei is een elegant, smaakvol maar toch relatief basic gerechtje. Leuk als voorgerecht maar het past ook prima op de borreltafel geserveerd met een stukje stokbrood.
Heb je nog asperges over van de vorige maaltijd, gebruik deze gerust voor dit gerechtje
Hoe werkt het?
Daar gaan we kort over zijn: Asperges schillen en koken, eitjes koken, sausje kloppen, met een blaadje sla in een schaaltje of cocktailglas doen en er heel stoer wat peterselie over strooien. En dan? Met een lachend gezicht serveren. Hoe leuk is dat? Het maken van deze asperge amuse met ei stelt echt niets voor, maar iedereen wordt er blij van.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Asperge amuse met ei
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 flinke asperges
- 2 hardgekookte eieren
- 100 ml mayonaise
- 2 el zure room
- 1 tl mosterd
- zout en peper naar smaak
- 1 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Asperge amuse met ei maken:
Schil de asperges en snijd van de onderkant 2 cm af. Breng water aan de kook en leg de geschilde asperges in het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water liggen.
Neem de asperges voorzichtig uit het water en snijd ieder asperge in 4 gelijke stukken.
Roer de mayonaise met de zure room en de mosterd los. Breng op smaak met zout en peper en meng de peterselie er doorheen.
Schep per portie 6 stukjes van de asperge op een blaadje sla, op een schaaltje of in een amuseglaasje en verdeel over de aspergestukjes de mayonaise. Verkruimel het ei en verdeel dit over de asperges. Schep nog een klein beetje van de mayonaise over het ei en decoreer de asperge amuse met ei met wat peterselie.
Tafel lekker !!