- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Asperge amuse met ei

Asperge amuse met ei – Het asperge seizoen begint weer zijn aanvang te nemen. In sommige provincies lieten ze even op zich wachten, maar inmiddels zijn ze toch wel bij iedere groenteman terug te vinden. Jammer genoeg is het asperge seizoen ook vaak zo weer voorbij. Dus laten we er voor zorgen dat, zolang het kan, we met deze heerlijke groente aan de slag gaan.

Dit receptje is lekker eenvoudig, zonder al te veel poespas. Een elegant, smaakvol maar toch relatief basic gerechtje. Leuk als voorgerecht maar past ook prima op de borreltafel geserveerd met een stukje stokbrood.

Heb je nog asperges over van de vorige maaltijd, gebruik deze gerust voor dit gerechtje


Asperge amuse met ei

Voor 4 amuses[1]

Asperge amuse met ei maken:

Schil de asperges en snijd van de onderkant 2 cm af. Breng water aan de kook en leg de geschilde asperges in het kokende water en breng opnieuw aan de kook. Draai na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water liggen.

Neem de asperges voorzichtig uit het water en snijd ieder asperge in 4 gelijke stukken.

Roer de mayonaise met de zure room en de mosterd los. Breng op smaak met zout en peper en meng de peterselie er doorheen.

Schep per portie 6 stukjes van de asperge op een blaadje sla, op een schaaltje of in een amuseglaasje en verdeel over de aspergestukjes de mayonaise. Verkruimel het ei en verdeel dit over de asperges. Schep nog een klein beetje van de mayonaise over het ei en decoreer de asperge amuse met ei met wat peterselie.

Tafel lekker!

Links in dit recept:
  1. amuses: https://lekkertafelen.nl/special/amuse/
  2. asperges: https://lekkertafelen.nl/special/asperges/
  3. eieren: https://lekkertafelen.nl/special/eieren/
  4. mayonaise: https://lekkertafelen.nl/kookschool/mayonaise-zelf-maken/
  5. zure room: https://lekkertafelen.nl/kookschool/room-een-vet-verhaal/