• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ragout

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen

door Redactie
in Ragout, Voorgerecht
0
3
asperge ragout

Asperge ragout – Asperges worden vaak op de klassieke manier bereidt. En echt! Er is helemaal niets mis met een klassieke bereiding. Juist die allereerste asperges van het seizoen willen je op de klassieke manier eten. Maar naast deze klassieke bereiding mag je ook best beseffen dat de asperge GEWOON een groente is, en dat betekent natuurlijk dat je er veel meer mee kan. Een aspergeragout bijvoorbeeld. Heb je al eens een ragout van paddenstoelen zelf gemaakt? Deze aspergeragout maak je bijna op dezelfde manier.

Aspergeragout niet alleen in een pasteitje

Een aspergeragout zorgt voor variatie op de bekende ragouts. Je zet met zo’n aspergeragout heel simpel het seizoen op tafel. Bovendien kun je dit op vele manieren presenteren. Als voorgerecht in een pasteitje bijvoorbeeld. Gebruik de bekende pasteibakjes en als je die niet bij de hand hebt serveer je het op een geroosterd broodje. Dat kan natuurlijk ook als lunch. Voor de lunch kun je de aspergeragout ook in een hard meergranenbroodje presenteren. Wil je aspergeragout in een hoofdgerecht verwerken? Serveer de ragout dan met rijst of pasta. En…. ook gewoon met zelfgemaakte frietjes is dit een absolute lekkernij.

De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Eet jij wel eens paddenstoelen? Waarschijnlijk vaak champignons? Kijk eens iets verder en kies eens voor oesterzwammen. Gezond en erg lekker!

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Aspergeragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram asperges
  • 250 gram oesterzwammen
  • 250 gram garnalen
  • 2 dl. kookvocht van asperges(schillen)
  • 15 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 dl. kookroom
  • peper, zout en nootmuskaat
  • flinke scheut droge witte wijn (of citroensap)
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergeragout:

Schil de asperges goed, snijd de onderkanten eraf. Gooi het afval samen met de asperges in een pan met kokend water. Laat 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Haal de asperges uit de pan en snijd ze in kleine stukjes van zo’n 2 tot 3 cm. Giet de rest door een zeef, maar vang het kookvocht op. Het afval kun je nu weggooien.

Smelt de boter in een pan, bak het sjalotje glazig en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux even garen. Voeg dan het kookvocht van de asperges in kleine hoeveelheden tegelijk toe. Blijf goed roeren tot het kookvocht is opgenomen en voeg dan weer kookvocht toe. Ga door en blijf roeren tot een mooie gladde saus ontstaat.

Voeg dan room, wijn (of citroensap) en de nootmuskaat toe. Bak in een andere pan de oesterzwammen en breng ze op smaak met peper en zout. Doe de oesterzwammen bij de ragout en voeg ook de aspergestukjes en de garnalen toe.

Smelt de boter, bak de sjalot glazig en voeg de bloem onder goed roeren toe. (Roux) Laat de roux garen en voeg het kookvocht toe, goed blijven roeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg de room en de wijn (citroensap) en de nootmuskaat toe. Bak de oesterzwammen en voeg peper en zout toe. Voeg de oesterzwammen, aspergestukjes en de garnalen toe. Garneer de aspergeragout af met wat verse peterselie.

Variatietip: Vervang de oesterzwammen door andere paddenstoelen. Hou je niet van garnalen? Vervang deze door hamblokjes of stukjes gerookte kip.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin75Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

Kaasragout
Ragout

Kaasragout; Voor in een pasteitje of voor bij de pasta

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Gegratineerde oesters
Visgerechten

Gegratineerde oesters; met oude boerenkaas

Reacties 3

  1. Wim van Woudenberg says:
    5 jaar geleden

    Vanavond voor de derde keer maken vrouw lust geen vis dus ik doe de garnalen apart,een keer kip filet de tweede keer ham blokjes, van avond met gerookte fijn gesneden spekblojes lekker met rijst of aardppel schijfjes uit de air fryer.
    Het is echt genieten

    Beantwoorden
  2. Wilmie says:
    9 jaar geleden

    LEUK!!! Mijn eigen recept in de nieuwsbrief Pasen 2014 van “Oesterzwammen” 🙂

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Tja, goed werk!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen