• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ragout

Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen

Redactie door Redactie
in Ragout, Voorgerecht
0
3
asperge ragout

Asperge ragout – Asperges worden vaak op de klassieke manier bereidt. En echt! Er is helemaal niets mis met een klassieke bereiding. Juist die allereerste asperges van het seizoen willen je op de klassieke manier eten. Maar naast deze klassieke bereiding mag je ook best beseffen dat de asperge GEWOON een groente is, en dat betekent natuurlijk dat je er veel meer mee kan. Een aspergeragout bijvoorbeeld. Heb je al eens een ragout van paddenstoelen zelf gemaakt? Deze aspergeragout maak je bijna op dezelfde manier.

Aspergeragout niet alleen in een pasteitje

Een aspergeragout zorgt voor variatie op de bekende ragouts. Je zet met zo’n aspergeragout heel simpel het seizoen op tafel. Bovendien kun je dit op vele manieren presenteren. Als voorgerecht in een pasteitje bijvoorbeeld. Gebruik de bekende pasteibakjes en als je die niet bij de hand hebt serveer je het op een geroosterd broodje. Dat kan natuurlijk ook als lunch. Voor de lunch kun je de aspergeragout ook in een hard meergranenbroodje presenteren. Wil je aspergeragout in een hoofdgerecht verwerken? Serveer de ragout dan met rijst of pasta. En…. ook gewoon met zelfgemaakte frietjes is dit een absolute lekkernij.

De hoeveelheden zijn voor 4 personen, maar als je een dubbele hoeveelheid maakt kun je ook heel goed de rest invriezen.

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info

Aspergeragout

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram asperges
  • 250 gram oesterzwammen
  • 250 gram garnalen
  • 2 dl. kookvocht van asperges(schillen)
  • 15 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 dl. kookroom
  • peper, zout en nootmuskaat
  • flinke scheut droge witte wijn (of citroensap)
  • peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aspergeragout:

Schil de asperges goed, snijd de onderkanten eraf. Gooi het afval samen met de asperges in een pan met kokend water. Laat 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten staan. Haal de asperges uit de pan en snijd ze in kleine stukjes van zo’n 2 tot 3 cm. Giet de rest door een zeef, maar vang het kookvocht op. Het afval kun je nu weggooien.

Smelt de boter in een pan, bak het sjalotje glazig en voeg de bloem toe. Roer goed en laat de roux even garen. Voeg dan het kookvocht van de asperges in kleine hoeveelheden tegelijk toe. Blijf goed roeren tot het kookvocht is opgenomen en voeg dan weer kookvocht toe. Ga door en blijf roeren tot een mooie gladde saus ontstaat.

Voeg dan room, wijn (of citroensap) en de nootmuskaat toe. Bak in een andere pan de oesterzwammen en breng ze op smaak met peper en zout. Doe de oesterzwammen bij de ragout en voeg ook de aspergestukjes en de garnalen toe.

Smelt de boter, bak de sjalot glazig en voeg de bloem onder goed roeren toe. (Roux) Laat de roux garen en voeg het kookvocht toe, goed blijven roeren zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg de room en de wijn (citroensap) en de nootmuskaat toe. Bak de oesterzwammen en voeg peper en zout toe. Voeg de oesterzwammen, aspergestukjes en de garnalen toe. Garneer de aspergeragout af met wat verse peterselie.

Variatietip: Vervang de oesterzwammen door andere paddenstoelen. Hou je niet van garnalen? Vervang deze door hamblokjes of stukjes gerookte kip.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Paddenstoelen - Oesterzwammen
DeelPin68Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Scampi met romig komkommersausje
Voorgerecht

Scampi met romig komkommersausje

Reacties 3

  1. Wim van Woudenberg says:
    4 jaar geleden

    Vanavond voor de derde keer maken vrouw lust geen vis dus ik doe de garnalen apart,een keer kip filet de tweede keer ham blokjes, van avond met gerookte fijn gesneden spekblojes lekker met rijst of aardppel schijfjes uit de air fryer.
    Het is echt genieten

    Beantwoorden
  2. Wilmie says:
    8 jaar geleden

    LEUK!!! Mijn eigen recept in de nieuwsbrief Pasen 2014 van “Oesterzwammen” 🙂

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Tja, goed werk!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen