Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven – Een lekker exotisch tintje
Asperges met gerookte kip
Als we het over salades hebben gaat het te vaak over bladsalades. Er is natuurlijk helemaal niets mis met een lekkere, frisse bladsalade, laten we dat vooropstellen. Maar naast bladsalades kun je met heel veel andere groenten ook salades maken. Asperges bijvoorbeeld. Asperges worden meestal geschild, gekookt en met ham en een eitje gegeten. In plaats van asperges met ham is asperges met gerookte kip ook een heerlijk idee. Je zet dit in een mum van tijd op tafel en iedereen zal verrast zijn over de manier waarop jij de asperges serveert.
Met sinaasappel & druiven
Eerlijk? Qua seizoen kan dit helemaal niet. Asperges zijn er in mei / juni, druiven zijn er in oktober en sinaasappelen zijn er in de wintermaanden. Tegenwoordig kun je dit allemaal jaarrond krijgen. We zijn er vooral voorstander van om die verse producten in hun eigen seizoen te gebruiken, maar heel af ten toe doen we ook eens gek. Je kunt ook aardbeien gebruiken zoals in deze salade om het wel binnen het seizoen te houden. In onderstaand recepten maken we van asperges met gerookte kip een wat exotischer geheel door de combinatie met sinaasappel en druiven.
Salade of cocktail
Asperges met gerookte kip kun je als salade serveren. Je hebt dan een fantastisch bijgerecht bij de barbecue. Of serveer de salade als lunch. Kortom er kan van alles. Komen er veel vrienden eten? Serveer dit dan eens als voorgerecht. Presenteer dan niet op een bordje of in een kommetje, maar serveer als cocktail in een cocktailglas. Net als de bekende garnalencocktail dus. Daarmee steel je echt de show.
Heerlijke recepten met rucola
Rucola is meer dan alleen sla, diverse recepten met rucola bewijzen dat sla je gerecht net dat beetje extra geeft.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo (witte) asperges
- 200 gram gerookte kipfilet
- 2 sinaasappels
- 20 witte druiven (zonder pit)
- 4 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels room (slagroom/kookroom)
- 1 theelepel gembersiroop
- enkele druppels citroensap
- 1 zakje rucola
Bereidingswijze van dit recept
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven maak je zo:
Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm, kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen. Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop te mengen, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven door elkaar. Verdeel rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop de asperges met gerookte kip. Schenk de saus erover en garneer met aspergepunten.
Serveer bij de asperges met gerookte kip lekker vers brood met kruidenboter.
Tafel lekker !!
?