• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 22, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Connie Derks door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
asperges met gerookte zalm

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje – Op buffetten vind je vaak asperges uit een pot of blik gerold in een plakje ham. Dat kan op een hele simpele manier veel lekkerder. Neem verse asperges en heerlijke gerookte zalm, oké het mag ook een goede gekookte ham zijn, maar dan wel van die echt lekkere.

Ga voor verse asperges

Als je asperges eet wil je ook echt lekkere asperges, niet die slappe dingen uit een potje. Verse asperges kun je tegenwoordig in het hele land kopen. Je hoeft er echt niet voor naar Limburg. Let er bij aankoop op dat de stelen niet gebarsten of uitgedroogd zijn. Asperges bewaar je het best gewikkeld in een vochtige theedoek in de koelkast. Maar eigenlijk moet je ze helemaal niet bewaren, maar gewoon lekker klaarmaken en oppeuzelen. Warm of koud dat maakt niet uit, als je er maar voor zorgt dat je ze goed schilt. Liefst 2 keer. En gooi de schillen niet weg, maar trek er bouillon van, waar je de asperges weer in gaart. Het vocht dat je daarna overhoudt, daar maak je dan weer heerlijke aspergesoep van. Het seizoen is kort dus geniet ervan.

Dit supermakkelijke voorgerecht is ideaal om een tweede dag asperges te eten. Je neemt na het koken de benodigde asperges en de rest eet je lekker warm op. Je kunt voor dit voorgerecht het best de wat dunnere asperges gebruiken.

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Asperges met gerookte zalm

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 dunne asperges per persoon
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram crème fraîche
  • peper, zout
  • citroensap
  • tuinkers

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges met gerookte zalm:

Spoel de asperges af met water. Dan schil je de asperges en snijd er het onderste houterige stukje af. Doe de schillen in een pan met een beetje water en een snufje zout. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat de schillen een kwartiertje trekken. Zeef het vocht en vang het op. Breng de geschilde asperges in dit kookvocht aan de kook, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan 15-25 minuten staan. De gaartijd is afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de asperges. Laat ze nooit te gaar worden, ze horen een beetje stevig te zijn.

Snijd per persoon 3 dunnere afgekoelde asperges doormidden. Leg ze op een stukje keukenpapier zodat ze iets kunnen drogen. Neem een plakje gerookte zalm en snij er een reep van. Rol er de asperges in en leg dit mooi op een bord. Neem per bord 2 rolletjes. Snijd de rest van de gerookte zalm klein en vermeng dit met de crème fraîche. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en wat peper en zout. Schep per persoon een royale lepel van het zalmmengsel op een bord. Strooi er wat afgeknipte tuinkers overheen en klaar is je voorgerechtje van asperges met gerookte zalm.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - Verse vis
DeelPin13Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Scampi met romig komkommersausje
Voorgerecht

Scampi met romig komkommersausje

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van Dorade; De Hollandse Sushi

Pastinaaksoep; een basisrecept
Soep

Pastinaaksoep; een basisrecept

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen