Biefstuk in een taco – Wil je eens een ander voorafje maken? Met biefstuk taco’s als voorgerecht steel jij heel makkelijk de show! Of je nu een doorgewinterde vleesliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een smakelijk voorgerecht om je smaakpapillen te prikkelen, biefstuk in een taco is een absolute winnaar. Een bakje van tortilla gevuld met reepjes biefstuk en nog veel meer lekkers zijn een geweldig recept voor een feestelijk etentje in een Mexicaans thema.
Taco’s in soorten en maten
Taco’s zijn er in veel verschillende soorten, dit recept voor biefstuk in een taco ga je met de krokante variant maken. Je warmt ze eventjes op en dan kun je ze vullen met de heerlijkste vullingen. Alleen… taco schelpen eten zonder te knoeien is nog niet zo makkelijk. Daarom is er in dit recept gekozen voor taco tubs. Dat zijn geen schelpen, maar bakjes van hetzelfde deeg. Door tubs te gebruiken kun je het gerecht mooi serveren en het is ook makkelijk om te eten.
De magie van marinades
Je gaat vlees kopen om biefstuk in een taco te maken. Biefstuk is er in diverse kwaliteiten. Omdat je de biefstuk in reepjes snijdt om dit recept te maken, hoef je niet het duurste rundvlees te kopen. De biefstuk wordt ook vooraf gemarineerd en een marinade voegt niet alleen smaak toe aan het vlees, maar het helpt ook om het vlees malser te maken. Met een pittige salsa saus als basis kun je een makkelijke en lekker marinade met pit voor de biefstuk in een taco maken. Door de marinade in het vlees te laten trekken krijg je sappige en pittige reepjes biefstuk, die maar heel kort op hoog vuur gebakken hoeven te worden.
Maak de biefstuk in een taco af met een echt lekkere topping
Biefstuk in een taco kan niet zonder topping. Kies niet voor de makkelijke weg door kant-en-klare salsasaus en geraspte kaas te gebruiken. Je kunt die salsa in een oogwenk zelf maken met dit recept. En als je daarbij ook nog een supersnelle guacamole maakt dan weet je dat je iets echt lekkers op tafel zet.
Biefstuk, een heerlijk mals stukje rundvlees
Goede biefstuk kopen, die lekker bakken en serveren met een saus. Feest! Alles over de verschillende soorten biefstuk, inclusief recepten.
Biefstuk in een taco
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram biefstuk
- 1 eetlepel Sriracha saus
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 1/4 ui
- 50 gram rucola
- 1 limoen
- 5 ingelegde pepertjes
- 1/2 rode ui
- 1 flinke eetlepel zure room
- 6 takjes koriander
- 4 taco tubs
- zout en peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je biefstuk in een taco:
Leg de biefstuk een half uurtje in de vriezer om licht aan te vriezen, zo snijd je er makkelijk mooie reepjes van.
Maak de tomatensalsa door de tomaat en ui in kleine blokjes te snijden. Snijd een pepertjes ragfijn en meng alles met een theelepel limoensap, zout en peper.
Snijd de aangevroren biefstuk in reepjes en meng dit met de srirachasaus en een eetlepel olijfolie. Voor een optimaal resultaat laat je de reepjes biefstuk met marinade een uur in de koelkast marineren. Laat ze een kwartiertje op kamertemperatuur komen voor je ze gaat bakken.
Maak de guacamole door het vruchtvlees van de avocado te prakken.
Snijd de limoen doormidden en snijd van een helft 4 partjes en leg opzij. Meng een eetlepel limoensap door de geprakte avocado met 2 fijngesneden takjes koriander en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de rode ui in dunne ringen.
Verwarm de taco tubs, dit kan in de oven of in een koekenpan.
Zet de tubs op 4 borden en verdeel er royaal de rucola overheen en ernaast.
Bak de biefstuk kort op hoog vuur in een droge koekenpan.
Bestrooi het vlees met zout en verdeel dit over de taco tubs.
Schep op iedere portie een lepel salsa, een flinke lepel guacamole en een beetje zure room.
Bestrooi met de overige koriander en uienringen. Leg er een pepertje en een stukje limoen naast en serveer de biefstuk in een taco lekker warm.
Tafel lekker !!