• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse

door Arianne Parent
in Voorgerecht
0
3
Bloemkool mousse

Bloemkool mousse met Pancetta – Nu eens geen bloemkool met dat bekende sausje, maar een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Ik maak deze amuse graag vaker juist omdat hij verrassend is. Maar wanneer de dagen korter en donkerder worden en iedereen stiekem al naar de feestdagen uit begint te kijken is dit hapje ook erg leuk. Ik geniet enorm als er vrienden en familie op visite komen en mijn enige zorg is dat iedereen genieten van heerlijke, verse en smaakvolle hapjes. Bijvoorbeeld deze bloemkool mousse. Zacht en smaakvol, afgemaakt met fijn gesneden pancetta.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Bloemkool mousse met Pancetta

Porties: 20 hapjes
Bereidingstijd: 330 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels zure room
  • 12 sneetjes meergranenbrood
  • 6 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 1 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Een dag vooraf

Kook de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp ze goed uit. Breng de groentebouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Roer goed tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn.

Mix de bloemkool met de zure room en de fijn geknipte bieslook tot een mousse. Meng de groentebouillon met de bloemkool mousse. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en eventueel wat zout.

Bedek een brede schaal met vershoudfolie en verdeel er een laag groentemousse over (de laag mag niet hoger zijn dan 1 1/2 centimeter, gebruik indien nodig een tweede schaal). Laat de mousse tot gebruik (een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Bereiding op de dag zelf

Zelf bak ik mijn brood, je kunt uiteraard ook meergranenbrood kopen. Een redelijke dikke snede is fijn, koop je brood daarom eventueel ongesneden. Haal de bloemkoolmousse met behulp van het vershoudfolie uit de schaal. Steek nu rondjes brood (met een kookring of een mooi formaat glas) en steek vervolgens dezelfde rondjes uit de mousse. Leg de mousse op de broodjes en versier met heel fijn gesneden pancetta.

Tags: Groente
DeelPin174Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Reacties 3

  1. Jeroen says:
    2 jaar geleden

    Recept gmeaakt. De mousse is niet zoals op de foto, kun je specifieker zijn hoe je mousse moet maken? Keukemachine of gewoon roeren? Daarnaast aan de de ingrediënten lijst pancetta toevoegen.

    Beantwoorden
  2. Jokook says:
    4 jaar geleden

    Lijkt me erg lekker en ziet er mooi uit, maar hoeveel pancetta heb ik nodig?

    Beantwoorden
    • Arianne says:
      4 jaar geleden

      Hallo Jokook,
      Je hebt natuurlijk niet zoveel Pancetta nodig voor deze hapjes.
      Je rekent 1 tot 1/2 sneetje Pancetta en dit volgens je aantal hapjes dat je wilt maken.
      Het recept is voor een 20 tal hapjes
      Groetjes Arianne

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen