Bloemkool mousse met Pancetta – Nu eens geen bloemkool met dat bekende sausje, maar een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Ik maak deze amuse graag vaker juist omdat hij verrassend is. Maar wanneer de dagen korter en donkerder worden en iedereen stiekem al naar de feestdagen uit begint te kijken is dit hapje ook erg leuk. Ik geniet enorm als er vrienden en familie op visite komen en mijn enige zorg is dat iedereen genieten van heerlijke, verse en smaakvolle hapjes. Bijvoorbeeld deze bloemkool mousse. Zacht en smaakvol, afgemaakt met fijn gesneden pancetta.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool mousse met Pancetta
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram bloemkool, in roosjes
- 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
- 2 eetlepels zure room
- 12 sneetjes meergranenbrood
- 6 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
- 1 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
- paprikapoeder
- cayennepeper
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Een dag vooraf
Kook de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp ze goed uit. Breng de groentebouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Roer goed tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn.
Mix de bloemkool met de zure room en de fijn geknipte bieslook tot een mousse. Meng de groentebouillon met de bloemkool mousse. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en eventueel wat zout.
Bedek een brede schaal met vershoudfolie en verdeel er een laag groentemousse over (de laag mag niet hoger zijn dan 1 1/2 centimeter, gebruik indien nodig een tweede schaal). Laat de mousse tot gebruik (een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Bereiding op de dag zelf
Zelf bak ik mijn brood, je kunt uiteraard ook meergranenbrood kopen. Een redelijke dikke snede is fijn, koop je brood daarom eventueel ongesneden. Haal de bloemkoolmousse met behulp van het vershoudfolie uit de schaal. Steek nu rondjes brood (met een kookring of een mooi formaat glas) en steek vervolgens dezelfde rondjes uit de mousse. Leg de mousse op de broodjes en versier met heel fijn gesneden pancetta.
Recept gmeaakt. De mousse is niet zoals op de foto, kun je specifieker zijn hoe je mousse moet maken? Keukemachine of gewoon roeren? Daarnaast aan de de ingrediënten lijst pancetta toevoegen.
Lijkt me erg lekker en ziet er mooi uit, maar hoeveel pancetta heb ik nodig?
Hallo Jokook,
Je hebt natuurlijk niet zoveel Pancetta nodig voor deze hapjes.
Je rekent 1 tot 1/2 sneetje Pancetta en dit volgens je aantal hapjes dat je wilt maken.
Het recept is voor een 20 tal hapjes
Groetjes Arianne