Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bloemkool mousse met Pancetta; Smakelijke amuse

Deze bloemkool mousse met pancetta is een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Een verrassende amuse waar iedereen blij van wordt.

Bloemkool mousse met Pancetta – Nu eens geen bloemkool met dat bekende sausje, maar een bijzondere manier om bloemkool te verwerken. Ik maak deze amuse graag vaker juist omdat hij verrassend is. Maar wanneer de dagen korter en donkerder worden en iedereen stiekem al naar de feestdagen uit begint te kijken is dit hapje ook erg leuk. Ik geniet enorm als er vrienden en familie op visite komen en mijn enige zorg is dat iedereen genieten van heerlijke, verse en smaakvolle hapjes. Bijvoorbeeld deze bloemkool mousse. Zacht en smaakvol, afgemaakt met fijn gesneden pancetta.


Bloemkool mousse met Pancetta

Voor 20 hapjes

  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels zure room
  • 12 sneetjes meergranenbrood
  • 6 gelatineblaadjes (1,6 g/stuk)
  • 1 dl groentebouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper en zout

Een dag vooraf

Kook de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Laat uitlekken en knijp ze goed uit. Breng de groentebouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij. Roer goed tot de gelatineblaadjes volledig opgelost zijn.

Mix de bloemkool met de zure room en de fijn geknipte bieslook tot een mousse. Meng de groentebouillon met de bloemkool mousse. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en eventueel wat zout.

Bedek een brede schaal met vershoudfolie en verdeel er een laag groentemousse over (de laag mag niet hoger zijn dan 1 1/2 centimeter, gebruik indien nodig een tweede schaal). Laat de mousse tot gebruik (een hele nacht) opstijven in de koelkast.

Bereiding op de dag zelf

Zelf bak ik mijn brood, je kunt uiteraard ook meergranenbrood kopen. Een redelijke dikke snede is fijn, koop je brood daarom eventueel ongesneden. Haal de bloemkoolmousse met behulp van het vershoudfolie uit de schaal. Steek nu rondjes brood (met een kookring of een mooi formaat glas) en steek vervolgens dezelfde rondjes uit de mousse. Leg de mousse op de broodjes en versier met heel fijn gesneden pancetta.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Jokook zegt

    Lijkt me erg lekker en ziet er mooi uit, maar hoeveel pancetta heb ik nodig?

    1. Arianne zegt

      Hallo Jokook,
      Je hebt natuurlijk niet zoveel Pancetta nodig voor deze hapjes.
      Je rekent 1 tot 1/2 sneetje Pancetta en dit volgens je aantal hapjes dat je wilt maken.
      Het recept is voor een 20 tal hapjes
      Groetjes Arianne

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More