Bruschetta met gegrilde groenten – Heb jij regelmatig restjes kaas, courgette, aubergine, tomatensaus et cetera over, nadat je pizza’s hebt gebakken bijvoorbeeld? Gooi ze dan vooral niet weg, dat kan tenslotte echt niet meer, en je kunt er de lekkerste dingen mee maken. Wat dacht je van een bruschetta met gegrilde groenten? Bruschetta zijn stukjes brood die je even roostert, van een knoflooksmaak voorziet en belegt met iets wat jij lekker vindt. Je serveert ze als voorgerecht, als snack, of bij de borrel. Stiekem zijn de meeste ingrediënten die voor dit receptje zijn gebruikt overgebleven na een pizza-avondje. Dus duik eens in je koelkast, kijk wat er nog ligt, zoek er een stokbrood bij en duik de keuken in. Succes gegarandeerd!
Groenten, die gril je makkelijk zelf
Je kunt heel makkelijk zelf groente grillen voor de bruschetta met gegrilde groenten. Dat kan op twee manieren. Het makkelijkst en het snelst gaat dat in een grillpan. Snijd wat plakjes, courgette, aubergine en repen paprika. Smeer ze met een kwastje in met olijfolie en rooster ze aan beide kanten in de grillpan. Je kunt ook groenten in de oven roosteren. Leg de gesneden en met olie besmeerde groenten dan op een vel bakpapier en rooster ze een minuut of 15 in de oven op 200 graden.
Bruschetta met gegrilde groenten; variatietips
In het recept van de bruschetta met gegrilde groenten zijn courgette, aubergine en paprika gebruikt. Je kunt ook heel goed andere groenten gebruiken. Kijk wat er nog in je groentelade ligt. Ook champignons, artisjokken en prei kunnen heel goed geroosterd worden.
Datzelfde geldt voor de kaas, in plaats van Parmezaanse kaas kun je ook Pecorino of een andere geraspte kaas gebruiken. Gebruik vooral je fantasie in de keuken en leef je creatief uit.
Natuurlijk kun je ook andere verse ingrediënten toevoegen aan de bruschetta met gegrilde groenten. Denk aan stukjes prosciutto en salami, die passen er ook heel goed bij.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Bruschetta met gegrilde groenten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 groot stokbrood
- 12 eetlepels tomatensaus
- 12 plakjes gegrilde aubergine
- 12 plakjes gegrilde courgette
- 24 reepjes gegrilde paprika
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bruschetta met gegrilde groenten:
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Als je een basistomatensaus gebruikt, kruid die dan naar eigen smaak met peper en kruiden.
Snijd het stokbrood in 12 dikke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ze een paar minuten in de oven, tot ze net beginnen te kleuren.
Haal de bakplaat uit de oven en laat het brood heel even wat afkoelen. Laat de oven aan staan.
Wrijf vervolgens met de doorgesneden teentjes knoflook over het brood.
Doe op elk sneetje een eetlepel tomatensaus. Verdeel de gegrilde groenten over de sneetjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Zet de bakplaat nog een minuut of 4 in de oven om de kaas te laten smelten.
Bruschetta met gegrilde groenten is heerlijk bij de borrel, maar ook als lunch.
Tafel lekker !!