Burrata met gegrilde nectarine – Als je een kaas- en fruitliefhebber bent, dan is dit een voorgerecht dat jij eens zou moeten maken! Het zoete van het fruit, en de zachte, Italiaanse kaas, ze combineren heel goed met elkaar. Lekker zomers door de sappige, warme nectarine. De heerlijk romige kaas en de granaatappelpitten maken het helemaal af! De burrata met gegrilde nectarine is uiteraard een geweldig voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd. Maar bij een ander soort maaltijd zal dit gerecht zeker ook niet misstaan. Tijd om naar de markt te gaan, of de kaasboer en de groenteboer met een bezoekje te vereren dus. Om daar wat heerlijke, rijpe nectarines en burrata in te slaan. Het recept voor dit lekkere voorgerecht, dat makkelijk te maken is, vind je in dit artikel.
Wat is burrata?
Om het recept van burrata met gegrilde nectarines te kunnen maken heb je uiteraard burrata nodig. Mogelijk heb je nog nooit van die kaas gehoord. Burrata is een Italiaanse kaas. De kaas is oorspronkelijk afkomstig uit Apulië, in het zuiden van Italië. Burrata is een unieke kaas die bekend staat om zijn romige textuur en verrassende smaak. Van buiten lijkt de kaas sterk op mozzarella, de binnenkant is romig. De kaas is tegenwoordig vrij makkelijk in Nederland te vinden. Je koopt de kaas bij een kaasspeciaalzaak, of bij een grotere, goed gesorteerde supermarkt.
Nectarines kopen
Ga je fruit kopen om de burrata met gegrilde nectarine te kunnen te kunnen maken? Let er dan op dat de nectarines wel rijp zijn, maar nog niet heel zacht. Als je de overrijpe nectarines al in partjes kunt snijden en ze ook nog gaat grillen loop je het risico dat het een zachte smurrie wordt.
Tips bij het recept voor burrata met gegrilde nectarine
Je kunt heel makkelijk een variatie op dit voorgerecht maken door de nectarine te vervangen door perziken of abrikozen. Je kunt dan verder gewoon het recept van de burrata met gegrilde nectarine aan houden.
Een andere variant op dit recept kun je maken door de granaatappelpitten te vervangen door geschaafde, geroosterde amandelen.
Kun je niet aan kleine burrata bolletjes komen? Dan kun je van dit gerecht ook heel makkelijk een voorgerecht op een grote schaal maken. Zo wordt het een gerecht om te delen. Je gebruikt dan bijvoorbeeld twee grotere bollen en vier nectarines.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Burrata met gegrilde nectarine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 nectarines
- 4 kleine bollen burrata
- 4 eetlepels granaatappelpitten
- een paar takjes basilicum
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je burrata met gegrilde nectarine:
Was en halveer de nectarines, haal de pit er uit en snijd het fruit in partjes.
Neem vier kleine bordjes en zet op elk bordje een bol burrata.
Verhit de grillpan op een hoog vuur. Gril zodra de pan goed heet is, de partjes nectarine tot ze mooie grillstrepen hebben. Schik de nog warme partjes gegrild fruit om de bollen burrata heen. Verdeel over elk bord een eetlepel granaatappelpitten. Top het gerecht af met een paar blaadjes basilicum.
Serveer de burrata met gegrilde nectarine direct. Dit is een leuk voorgerechtje bij een Italiaanse maaltijd, maar ook bij bijvoorbeeld een barbecue. Je kunt de nectarine dan grillen op een grillplaat op de barbecue.
Tafel lekker !!