Carpaccio van gerookte heilbot – serveer vis creatief, dat is een lust voor je ogen en natuurlijk ook voor je smaakpapillen.
Gerookte heilbot
Eigenlijk is niets simpeler dan gerookte vis als voorgerecht serveren. De vis is al op smaak en in mooie plakjes gesneden, klaar om op een bord te leggen. Gerookte heilbot is een vrij neutrale vis met een zilte smaak. Deze kun je puur eten, maar door deze samen met brood en/of groente te serveren komt de smaak nog beter tot zijn recht.
Carpaccio van gerookte heilbot
Carpaccio is simpel, je legt een paar mooie dunne plakjes gerookte heilbot netjes op een bord en je bent klaar. Maar we willen meer, voor de smaakpapillen, maar zeker ook voor je ogen. Daarom hebben we groenten op zoetzuur gezet omdat deze zo mooi passen bij het zoute van de vis. Welke groente je hiervoor neemt, dat is aan jou. De keuze is eindeloos. Als saus gebruiken we pesto omdat deze smaak erg goed bij de gerookte vis past.
Zoetzure groenten
Op de foto staat venkel, radijs, wortel, bloemkool, bleekselderij en rode ui. Nu hoef je echt niet zo veel groenten te hebben voor een carpaccio van gerookte heilbot, 3 soorten is ook goed als je maar een goede combinatie van kleur en smaak hebt.
Zoetzure groenten, wat een werk zul je denken. Maar dat valt best mee. Je maakt een mengsel voor zoetzuur en deze kun je voor alle groenten gebruiken. Zet de groenten wel het liefst een dag van tevoren al op zoetzuur. De zoetzure groenten zijn ongeveer 2 weken in de koelkast houdbaar en je kunt ze op veel manieren toepassen. In het recept voor wortel selderij salade vertellen we precies hoe je zoetzure groenten maakt.
Carpaccio van gerookte heilbot
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250-300 gram gesneden gerookte heilbot
- diverse zoetzure groenten
- 80 gram groene pesto
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je carpaccio van gerookte heilbot:
Verdeel de plakjes gerookte heilbot netjes en plat in een cirkel over 4 borden. Verdeel er de pesto in kleine hoopjes over en decoreer met lekker veel zoetzure groenten. Serveer de carpaccio van gerookte heilbot op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.
Tafel lekker !!