• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Een echt lekkere carpaccio als voorgerecht begint bij goed vlees

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
carpaccio van ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas; Ben jij liefhebber van een echt lekkere carpaccio? Zorg voor echt goede kwaliteit vlees en snijd zo dun mogelijk.

Het begint met kwaliteit

Eet je carpaccio om maar iets op tafel te hebben? Of eet je een carpaccio omdat je er echt van wilt genieten? De verschillen in carpaccio’s zijn enorm. Je kunt bijvoorbeeld pakjes gesneden carpaccio kopen, maar dat is dan wel echt zonde van je geld. Tenminste, als je echt lekker wilt eten. Je kunt echt beter naar een goede slager gaan en om een stukje ossenhaas vragen. Dat rundvlees is niet goedkoop, maar wel veel en veel lekkerder.

Het meest gegeten voorgerecht in restaurants

Carpaccio is megapopulair en het maakt niet uit of het nu zomer of winter is carpaccio is altijd lekker. Een goede carpaccio is gesneden van ossenhaas en smelt in de mond. Hoe je je voorgerecht afwerkt, is aan jou je kunt kiezen voor een kruidenmayonaise, truffel mayonaise of voor pesto, iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ook hoort er iets van groente en pijnboompitjes of nootjes bij en natuurlijk Parmezaanse kaas. Veel lijkt lekker, maar maak keuzes! Alles moet in balans zijn en overdaad schaadt, je wilt natuurlijk wel nog de ossenhaas proeven.

carpaccio ossenhaas

Carpaccio van ossenhaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram ossenhaas liefst van het dunne stuk
  • peper en zout
  • wat olijfolie
  • een stukje Parmezaanse kaas
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 plakjes komkommer
  • 1 lente-ui
  • 2 takjes verse peterselie
  • 25 gram rucola
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een paar druppeltjes citroensap
  • 25 gram pijnboompitten

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je carpaccio van ossenhaas;

Smeer het stukje ossenhaas in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rol dit in huishoudfolie en leg dit ongeveer 6 uur in de diepvries. Doe je dit korter dan is je vlees niet stevig genoeg, langer dan is het te hard en kom je er met je mes niet doorheen.

Hak de steeltjes van de peterselie zeer fijn en meng deze met de mayonaise, breng op smaak met een paar drupjes citroenrasp en een beetje peper, snijd de komkommer en de lente-ui  in reepjes en de tomaatjes in plakjes. Rooster de pijnboompitten kort in de koekenpan.

Zet 4 borden klaar. Snijd met een zeer scherp mes zo dun mogelijke plakjes van je ossenhaas. Verdeel deze direct over de borden. Eenmaal ontdooit kun je ze niet meer verplaatsen. Duw de plakjes netjes in vorm en zet eventueel met plastic folie ertussen in de koelkast tot gebruik.

Verdeel een paar druppeltjes kruidenmayonaise over de carpaccio, verdeel een paar takjes rucola en de gesneden groentes over de carpaccio’s. Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over en bestrooi met een paar pijnboompitjes en enkele blaadjes peterselie. Serveer de carpaccio van ossenhaas met vers brood en zoute boter.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - OssenhaasVlees - Rundvlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen