Carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis – Maak carpaccio eens met iets anders dan met ossenhaas. Met groenten als bietjes of koolrabi bijvoorbeeld, zet je een originele versie op tafel. Met vis geef je weer een totaal andere draai aan het gerecht. Probeer het eens met een voorgerecht van gerookte zalm of schelvis. Fruit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een carpaccio. Maar deze carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis is echt een gerecht dat het proberen waard is.
Zoutmelde
Deze carpaccio maak je af met een stukje zoutmelde. Deze zilte zeegroente vind je langs de hele kustlijn. De smaak is, naast ziltig, een beetje zuur en nootachtig. Mocht je geen zoutmelde tot je beschikking hebben, gebruik dan een andere zilte smaakmaker: lamsoor of zeekraal bijvoorbeeld.
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Grapefruit of pompelmoes; hoe zit het nu precies?
Er is meer dan alleen een rode en witte grapefruit, en is het nu een grapefruit of pompelmoes? Antwoorden en recepten vind je hier
Carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis
Voorgerecht voor 2 personen
- 2 rode grapefruits
- 1 plakje gerookte zalm
- 1 bol mozzarella
- 120 gram gerookte heilbot
- 7 sprotfilets
- 2 sneetje donkerbruin brood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 takjes zoutmelde
- peper
Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Meng de Provençaalse kruiden en olijfolie door de blokjes en bak deze lekker krokant in een pan. Snijd de grapefruits à vif: Snijd de boven- en onderkant gelijkmatig af. Met een scherp mes snijd je vervolgens de schil eraf. Zorg ervoor dat je al het wit van de schil verwijderd. Snijd de vrucht vervolgens in plakjes met behulp van een snijmachine of scherp mes. Snijd de heilbot in kleine blokjes. De gerookte zalm verscheur je in 4 stukjes die je beetje bij elkaar drukt. Snijd de mozzarella in blokjes en wat langere stukjes.
Leg een 7 tal plakjes grapefruit op een bord, verdeel hierop de opgerolde sprotfilet. Leg er dan de heilbot en gerookte zalm op. Als laatste leg je de blokjes brood en mozzarella op het bord. Kruid met peper naar smaak en werk af met een takje zoutmelde.
Tafel lekker !!