Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis

Fruit is niet het eerste waar je aan denkt bij carpaccio. Toch is deze carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis een gerecht dat het proberen waard is.

0 1.136

Carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis – Maak carpaccio eens met iets anders dan met ossenhaas. Met groenten als bietjes of koolrabi bijvoorbeeld, zet je een originele versie op tafel. Met vis geef je weer een totaal andere draai aan het gerecht. Probeer eens met gerookte zalm of schelvis. Fruit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een carpaccio. Maar deze carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis is echt een gerecht dat het proberen waard is.

Zoutmelde

Deze carpaccio maak je af met een stukje zoutmelde. Deze zilte zeegroente vind je langs de hele kustlijn. De smaak is, naast ziltig, een beetje zuur en nootachtig. Mocht je geen zoutmelde tot je beschikking hebben, gebruik dan een andere zilte smaakmaker: lamsoor of zeekraal bijvoorbeeld.


Carpaccio van rode grapefruit en gerookte vis

Voorgerecht voor 2 personen

Snijd de korstjes van het brood en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Meng de Provençaalse kruiden en olijfolie door de blokjes en bak deze lekker krokant in een pan. Snijd de grapefruits à vif: Snijd de boven- en onderkant gelijkmatig af. Met een scherp mes snijd je vervolgens de schil eraf. Zorg ervoor dat je al het wit van de schil verwijderd. Snijd de vrucht vervolgens in plakjes met behulp van een snijmachine of scherp mes. Snijd de heilbot in kleine blokjes. De gerookte zalm verscheur je in 4 stukjes die je beetje bij elkaar drukt. Snijd de mozzarella in blokjes en wat langere stukjes.

Leg een 7 tal plakjes grapefruit op een bord, verdeel hierop de opgerolde sprotfilet. Leg er dan de heilbot en gerookte zalm op. Als laatste leg je de blokjes brood en mozzarella op het bord. Kruid met peper naar smaak en werk af met een takje zoutmelde.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer