Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Champignontartaar met spekjes en balsamico

Champignontartaar – Heerlijk de herfst, tijd voor simpele en pure gerechtjes maar wel met lekker krachtige smaken! Houd je hier ook zo van? Probeer dan eens deze heerlijke champignontartaar!

De vleesachtige champignons zijn heerlijk in combinatie met de zoute spekjes en de volle zoetige smaak van de balsamicoazijn. Maar dit vraagt wel weer om een verfrissing, vandaar de tomaatjes en bosui! Het zachte eitje maakt het helemaal af.

Serveer de champignontartaar als voorgerechtje bij een herfstig dinertje, eventueel met wat lekker brood. Succes verzekerd!

Champignontartaar

champignontartaar - voorgerecht met champignonsVoorgerecht voor 2 personen

  • 200 gr kastanjechampignons
  • 50 gr ontbijtspek, reepjes
  • handje verse platte peterselie
  • 5 kerstomaatjes
  • handje pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 bosuitje
  • 1 ui
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper
  • olijfolie

Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Bewaar ze even in een schaaltje.

Zet een pannetje water op voor het ei.

Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, knoflook, reepjes ontbijtspek en champignonblokjes. Schep regelmatig om totdat het vocht bijna verdampt is, voeg dan een eetlepel balsamicoazijn toe en bak verder tot het vocht weer verdampt is. Breng op smaak met flink wat peper en laat wat afkoelen.

Kook het ei in z’n 4 minuten zacht zodat het ei gestold is maar het eigeel nog lekker romig.

Halveer de kerstomaatjes en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaatjes in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Meng dit in een grote kom samen met de pijnboompitjes en schep het champignonmengsel erdoor.

Laat het ei schrikken onder koud water, pel het ei en snijd doormidden.

Schep de champignontartaar in twee glaasjes of bakjes en leg er de ei helften op.

Tafel lekker!

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Lily zegt

    Wordt het nu gezien als een koud, lauw of warm voorgerecht.

    1. Redactie zegt

      Lauwwarm is dit het lekkerst Lily

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.