Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Coquilles in een Kokossausje

Wil je een minimale inspanning, maar een maximale smaak? Dan zijn deze coquilles in een kokossausje echt een heerlijk gerechtje voor jou.

Coquilles in een kokossausje – Wil je een minimale inspanning, maar een maximale smaak? Dan is dit gerechtje iets voor jou. Het sausje kun je in de ochtend al maken en laten afkoelen, zodat de smaken zich volledig kunnen mengen. Het gerecht afwerken doe je à la minute. Het beste serveer je alles op een wat donkerder bord, zodat ook de kleuren goed tot hun recht komen.

Limoenblad

Limoenblad van de Kaffirlimoen wordt vaak gebruikt in de Thaise en Indonesische keuken, met name om er vis- en gevogeltegerechten mee te parfumeren. Mocht je geen limoenblad voorhanden hebben, vervang de 5 blaadjes dan door 1 eetlepel limoen- of citroenrasp.


Coquilles in een kokossausje

Voorgerecht voor 4 personen

  • 12 coquilles
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 2 theelepels gehakte lemongras pasta
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 5 limoenblaadjes
  • 4 takjes dille
  • peper en zout
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 kleine toastjes
  • 2,5 eetlepels boter

Snipper de ui en stoof hem glazig in een scheutje arachideolie. Voeg vervolgens de geraspte gember, de limoenblaadjes, de gehakte lemonpasta, kokosmelk en het kerriepoeder toe. Laat enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Verwijder de limoenblaadjes uit de pan en mix tot een gladde saus. Snijd de prei in schuine ringen en laat even stoven in 1 eetlepel boter. Schenk er een klein bodempje water bij en laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Kruid met peper en zout naar smaak. Verhit de resterende boter in een pan en schroei de coquilles aan beide kanten kort dicht. Verdeel de saus en de prei over de borden en schik de gebakken coquilles erbij. Werk af met een beetje grof zout op de coquilles en een takje dille. Verbrijzel de toastjes in de vijzel en leg hier en daar een hoopje langs de coquilles, om het krokante effect erbij te creëren.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More