Coquilles in een kokossausje – Wil je een minimale inspanning, maar een maximale smaak? Dan is dit voorgerechtje iets voor jou. Het sausje kun je in de ochtend al maken en laten afkoelen, zodat de smaken zich volledig kunnen mengen. Het gerecht afwerken doe je à la minute. Het beste serveer je alles op een wat donkerder bord, zodat ook de kleuren goed tot hun recht komen.
Limoenblad
Limoenblad van de Kaffirlimoen wordt vaak gebruikt in de Thaise en Indonesische keuken, met name om er vis- en gevogeltegerechten mee te parfumeren. Mocht je geen limoenblad voorhanden hebben, vervang de 5 blaadjes dan door 1 eetlepel limoen- of citroenrasp om de coquilles in een kokossausje op smaak te brengen.
Coquilles; de Sint Jakobsschelp op je bord
De prachtige Sint-jakobsschelpen, oftewel coquilles, bevatten heerlijk, zacht en verfijnd vlees. En ze zijn niet moeilijk zelf te bereiden!
Coquilles in een kokossausje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 coquilles
- 1 prei
- 1 ui
- 2 theelepels vers geraspte gember
- 2 theelepels gehakte lemongras pasta
- 250 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel kerriepoeder
- 5 limoenblaadjes
- 4 takjes dille
- peper en zout
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 kleine toastjes
- 2 1/2 eetlepel boter
Bereidingswijze van dit recept
Coquilles in een kokossausje maak je zo:
Snipper de ui en stoof hem glazig in een scheutje arachideolie. Voeg vervolgens de geraspte gember, de limoenblaadjes, de gehakte lemonpasta, kokosmelk en het kerriepoeder toe. Laat enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Verwijder de limoenblaadjes uit de pan en mix tot een gladde saus. Snijd de prei in schuine ringen en laat even stoven in 1 eetlepel boter. Schenk er een klein bodempje water bij en laat ongeveer 10 minuten zachtjes stoven. Kruid met peper en zout naar smaak. Verhit de resterende boter in een pan en schroei de coquilles aan beide kanten kort dicht. Verdeel de saus en de prei over de borden en schik de gebakken coquilles erbij. Werk af met een beetje grof zout op de coquilles en een takje dille. Verbrijzel de toastjes in de vijzel en leg hier en daar een hoopje langs de coquilles, om het krokante effect erbij te creëren.
Serveer de coquilles in een kokossausje direct.
Tafel lekker !!