• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Doperwten en munt een geslaagde combinatie

Samantha door Samantha
in Voorgerecht
0
0
Doperwten en munt

Doperwten en munt een geslaagde combinatie – Verse doperwten, ik word er altijd een beetje blij van als ik ze weer bij de groenteman zie liggen. De periode dat je ze kunt krijgen is relatief kort, vaak slechts in juni en juli, heel soms al iets eerder. In deze periode moet je ze zeker gegeten hebben en het allerleukste is natuurlijk dan om ze ook zelf te doppen.

De verse doperwt is wel een groente waar je van moet houden en welke je snel na de oogst zou moeten nuttigen. De doperwt heeft namelijk de eigenschap om de suikers vrijwel direct na de oogst om te zetten in zetmeel, wat verse doperwten wat meliger maakt en tegelijkertijd iets minder zoet. Dit is ook de reden waarom doperwten meestal direct na de oogst ingevroren worden en ze vers niet altijd even makkelijk verkrijgbaar zijn. De diepvriesdoperwt is dus een goed alternatief en ook in dit recept kun je de verse erwten met een gerust hart door diepvrieserwten vervangen. Voor dit recept zou ik echter niet kiezen voor doperwten uit pot of blik, deze zijn al voorgegaard, als ze dan nog in de oven gaan worden ze wat “papperig”.

Combineren met munt

De combinatie met munt is allang geen vreemde meer, deze twee gaan zo perfect samen, het enigszins zoete van de doperwt samen met het frisse van de munt, dat is gewoon garantie voor een geslaagd gerechtje. Ik maakte het af met wat geitenkaas en maakte er een heerlijk lunchgerechtje van.

Het enigszins zoete van de doperwt samen met het frisse van de munt, dat is gewoon garantie voor een geslaagd gerechtje

Doperwten en munt bladerdeegtaartje lunchgerecht

Doperwten en munt, een geslaagde combinatie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 plakjes bladerdeeg (21x21cm)
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 3 lente-uitjes
  • 50 gram verse doperwten
  • 50 gram geitenkaas
  • 6 blaadjes munt (eventueel 4 blaadjes voor garnering)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze van dit recept

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd dunne plakjes van de courgette, ik deed dit met behulp van een dunschiller. Snijd ook de lente-ui in dunne ringetjes.
Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier, 4 plakjes bladerdeeg. Prik met een vork in de bodem van ieder plakje, gaatjes. Let erop dat je dit in het midden doet, de bedoeling van deze gaatjes is dat hierdoor het bladerdeeg niet te hard en/of te hoog gaat bladeren. Dit omdat de vulling in het midden komt. De randen willen we echter wel laten bladeren en mooi omhoog laten komen, prik hier dus geen gaatjes.

Bestrijk ieder plakje bladerdeeg met wat olijfolie en verdeel de courgette over de plakjes bladerdeeg, houd ook hier weer de randen vrij.

Verdeel nu de lente-ui en de doperwten over de plakjes en brokkel de geitenkaas boven de taartjes. Snijd de muntblaadjes fijn er verdeel ook deze over de taartjes. Bestrooi eventueel met wat zout en peper en besprenkel als laatste met wat olijfolie.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak deze taartjes in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Decoreer eventueel af met een blaadje munt.

Tafel lekker !!

Tags: BladerdeegGroenteGroente - Verse Peulvruchten - DoperwtenMuntVegetarischVerse peulvruchten
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Scampi met romig komkommersausje
Voorgerecht

Scampi met romig komkommersausje

tartaar van dorade
Voorgerecht

Tartaar van Dorade; De Hollandse Sushi

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen