Kipgehaktballetjes met een dipsaus – kies voor gemak en gezelligheid met licht pittige kipgehaktballetjes.
Een gezellige start van de maaltijd
Het is altijd gezellig als familie of vrienden blijven eten. Het samenzijn, de gesprekken, de discussies, daar wil je als gastvrouw of gastheer graag bij zijn. Niets is zo vervelend als iedereen gezellig aan tafel zit en je staat te zwoegen en te stressen in de keuken. Als je een aantal goede voorbereidingen treft, kun je zelf ook gezellig aanschuiven.
Een voorgerecht van kipgehaktballetjes met een dipsaus zijn een mooi voorbeeld, je bakt ze de middag of dag vooraf en warmt ze heel even op in de oven of in een pan. Geef de lekker pittige dipsaus erbij om te dippen en misschien een paar stukjes brood of stukjes kroepoek en ook jij zit straks zonder stress lekker te tafelen.
Kies voor het hoofdgerecht voor een ovenschotel, die kun je ook helemaal voorbereiden. Dan kan die in de oven en je hebt er geen werk aan. Het zijn misschien geen culinaire hoogstandjes met allerlei toeters en bellen, maar het is pure huiselijke gezelligheid die je op tafel zet. Zeker weten dat dit gewaardeerd wordt.
Serveer huiselijke gezelligheid, geen stress
Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus
Kipgehakt is vrij neutraal van smaak, dat betekent dat je ruime keuze hebt in de manier van kruiden. We hebben hier gekozen voor een gehaktballetje met oosterse smaken zoals komijn, koriander en gember. Daarbij een zoetzure dipsaus om de smaakpapillen wakker te schudden. Je kunt de kipgehaktballetjes met een dipsaus in een grote schaal op tafel zetten of, om strijd te voorkomen, ieder een eigen portie geven. Er zijn altijd mensen die vergeten rekening te houden met anderen, zeker als iets erg lekker is.
Pittige kipgehaktballetjes heb je nooit te veel
Als je al balletjes overhoudt dan kun je ze een andere keer serveren bij een glaasje bier. Of gebruik ze voor een makkelijke maaltijd, wok verse groenten met een beetje soja, chilisaus of het restje dipsaus, voeg er de gehaktballetjes aan toe en serveer ze met een portie rijst. Zo zet je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.
Kipgehakt; heerlijke recepten, net even anders
Heel veel redenen om voor kipgehakt te kiezen. Kipgehakt geeft een podium aan verse kruiden en specerijen en de kwaliteit is echt van belang.
Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram kipgehakt
- 1 kleine ui, geraspt
- stukje rode paprika, heel fijn gesneden
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 flinke theelepel zout
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 takjes koriander
- olie, om in te bakken
- sap van 1/2 limoen
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels kokend water
- 1 teentje knoflook, geperst
- een stukje rode peper, fijn gehakt
- 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipgehaktballetjes met een dipsaus:
Meng het kipgehakt met het ei, de geraspte ui, de stukjes paprika, de fijngesneden korianderblaadjes, zout, kruiden en paneermeel en kneed goed door. Vorm hiervan gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen het sausje, doe hiervoor de suiker in een kommetje en giet er een beetje kokend water over zodat de suiker oplost. Voeg er de knoflook, vissaus, limoensap en fijngehakte peper aan toe en roer even door elkaar.
Serveer de kipgehaktballetjes lauwwarm met de dipsaus en partjes limoen en bestrooi met sesamzaadjes. Dit kan in porties of op een schaal, steek er een paar prikkertjes bij.
Tafel lekker !!