• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas

door Evelien van Arkel
in Voorgerecht
0
0
Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas – Flammkuchen, ook wel ‘brandende’ taart genoemd, is een traditioneel Duits gerecht. In de meeste gevallen kennen wij de flammkuchen met crème fraîche, rode ui en spekjes. Dit keer maken we de flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas.

Flammkuchen deeg

Zelf flammkuchen maken is simpel en leuk! In dit recept tref je de complete bereidingswijze van het deeg. Je kunt het deeg tegenwoordig ook vinden in de koeling bij de meeste supermarkten. Dit kant-en-klare deeg hoef je alleen nog maar uit te rollen.

De topping

Je kunt heel creatief zijn met de topping voor flammkuchen. In onderstaande receptuur maak je flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Het anijsachtige van de venkel (neemt door het blancheren iets af) combineert supergoed met de geitenkaas en de gerookte zalm. Met deze topping zet je een niet te zware, maar heerlijke starter voor een zomers diner op tafel. Je kunt dit voorgerecht overigens ook gewoon als hoofdgerecht serveren in combinatie met een frisse salade.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 venkelknol
  • 125 gram smeerbare geitenkaas
  • 50 gram gerookte zalmfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas maak je zo:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de venkel en schut het overtollige water eraf. Haal het buitenste blad van de venkel en houd het fijne groen apart. Haal de venkel over de fijnste stand van de mandoline en verwijder de harde kern. Je houdt nu flinterdunne halve maantjes over. Blancheer deze halve maantjes 2 minuten en laat goed uitlekken. Pel de ui en haal deze ook over de mandoline.

Meng het sap van een halve citroen met de smeerbare geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en beleg vervolgens met de venkel en ui. Plaats dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de gerookte zalm en het fijn venkelgroen erover.

Serveer de flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas als voorgerecht of als licht hoofdgerecht door er een frisse salade bij te maken.

Tafel lekker !!

DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Een voorgerecht serveren
Kookschool

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Recepten

Gegrilde auberginerolletjes met hummus

carpaccio van gerookte heilbot
Voorgerecht

Carpaccio van gerookte heilbot

Varkenshaas medaillon met kruidenboter
Recepten

Varkenshaas medaillon met kruidenboter

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen