Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

De eeuwig populaire klassieker, de garnalencocktail. Hollandse garnalen met een fluweelzachte cocktailsaus. En het mooiste? Hij is heel simpel om te maken.

0 16.382

Garnalencocktail: De klassieker met cocktailsaus – Een garnalencocktail behoort tot de klassiekers. Mooie Hollandse garnalen met een echte cocktailsaus zoals hij hoort. Dat in een mooi glas met verse sla. Zo simpel is het eigenlijk maar oh zo smaakvol. Wij geven je het klassieke recept waar ondertussen al zoveel variaties op zijn gemaakt.


Hollandse Garnalen

Je vindt ze in elke supermarkt wel. Van die bakjes met Hollandse garnalen. Hoewel het vers lijkt, is er veel conserveringsmiddel aan toegevoegd om ze maar houdbaar te houden. Want echte verse Hollandse garnalen zijn maar 1,5 tot 2 dagen houdbaar in de koeling. Mijn tip is om ze lekker vers bij de visboer of bij de visafslag te kopen. Je kunt ze prima invriezen tot het moment dat je ze wenst te gebruiken, maar vers zijn ze het allerlekkerste.

Garnalencocktail

Voorgerecht voor 4 personen

De cocktailsaus:

  • 150 ml mayonaise
  • 40 ml ketchup
  • 1 scheutje cognac
  • 1 scheutje sherry
  • gembersiroop, een paar druppels
  • 1 snufje paprikapoeder
  • ½ el. citroensap
  • 50 ml slagroom ongezoet
  • Zout & peper

Doe de mayonaise met de ketchup, de cognac, sherry, gembersiroop, paprikapoeder en het citroensap in een kom en meng dit alles heel goed samen. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. En spatel dit door het mayonaise-mengsel. Breng het op smaak met zout & peper.

De garnalencocktail:

  • Cocktailsaus
  • 300 gr. Hollandse garnalen (gepeld gewicht)
  • 8 blaadjes sla naar keuze (kropsla, krulsla, botersla, bindsla etc.)
  • 8 toefjes peterselie
  • 1 citroen

Neem 4 glazen naar keuze, dit kan een cocktailglas zijn, een martiniglas of een wijnglas. Ook een tumbler (groot whiskey glas) werkt goed. Hak de peterselie fijn en snij van de citroen 4 dunne plakjes citroen. Doe in ieder glas 2 blaadjes sla. Doe in ieder glas een portie garnalen van 75 gram. Doe over de garnalen een lepel cocktailsaus en doe de rest van de saus in een sauskom. Deze serveer je erbij zodat je gasten nog een beetje saus erbij kunnen pakken. Garneer je cocktail af met wat gehakte peterselie en het schijfje citroen.

Tip: Snij je citroen in tot de helft en draai beide punten een andere kant op zodat een soort van waaier krijgt. Die je op je cocktail zet.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer