• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, januari 19, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus

door Redactie
in Voorgerecht
Garnalencocktail; De klassieker met cocktailsaus
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Garnalencocktail: De klassieker met cocktailsaus – Een garnalencocktail behoort tot de klassiekers. Verse Hollandse garnalen met een echte cocktailsaus zoals hij hoort. Geserveerd in een mooi glas met verse sla. Zo simpel is het eigenlijk maar oh zo smaakvol. Wij geven je het klassieke recept voor een garnalencocktail waar ondertussen al zoveel variaties op zijn gemaakt.

Hollandse Garnalen

Bij het samenstellen van een gerecht gaan lokale producten natuurlijk voor. In dit geval Hollandse garnalen dus. Wil je gegarandeerd verse garnalen? Ga dan naar een echte visspecialist of haal ze ( als je er in de buurt woont ) bij de visafslag. Met slechts een paar ingrediënten extra maak je van deze Hollandse garnalen een goddelijke garnalencocktail. Een voorgerecht wat met al z’n eenvoud nog altijd heel veel blij gezichten realiseert.

Hollandse garnalen
Garnalencocktail

Met zelfgemaakte cocktailsaus

Zet je trots op tafel en serveer de garnalencocktail met een homemade cocktailsaus. Je kunt het zo ook helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Zo maak je de saus:

  • 150 ml mayonaise
  • 40 ml ketchup
  • 1 scheutje cognac
  • 1 scheutje sherry
  • gembersiroop, een paar druppels
  • 1 snufje paprikapoeder
  • ½ el. citroensap
  • 50 ml slagroom ongezoet
  • zout & peper

Doe de mayonaise met de ketchup, de cognac, sherry, gembersiroop, paprikapoeder en het citroensap in een kom en meng dit alles heel goed samen. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. En spatel dit door het mayonaise-mengsel. Breng het op smaak met zout & peper.

Garnalencocktail

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 8 blaadjes sla naar keuze (kropsla, krulsla, botersla, bindsla etc.)
  • 8 toefjes peterselie
  • 1 citroen
  • Cocktailsaus

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een garnalencocktail:

Neem 4 glazen naar keuze, dit kan een cocktailglas zijn, een martiniglas of een wijnglas. Ook een tumbler ( groot whiskey glas ) werkt goed. Hak de peterselie fijn en snij van de citroen 4 dunne plakjes citroen. Doe in ieder glas 2 blaadjes sla. Doe in ieder glas een portie garnalen van 75 gram. Doe over de garnalen een lepel cocktailsaus en doe de rest van de saus in een sauskom. Deze serveer je erbij zodat je gasten nog een beetje saus erbij kunnen pakken. Garneer de garnalencocktail af met wat gehakte peterselie en het schijfje citroen.

Tip: Snij je citroen in tot de helft en draai beide punten een andere kant op zodat een soort van waaier krijgt. Die je op de garnalencocktail zet.

Tafel lekker !!

Tags: Vis - Hollandse garnalenVis - Verse vis

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan
Specials

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

kreeftenbisque of kreeftensoep
Soep

Kreeftenbisque of kreeftensoep

Gegratineerde sint jacobsschelpen
Voorgerecht

Gegratineerde sint jacobsschelpen met romige Béchamelsaus

Schelvistartaar in een glaasje
Voorgerecht

Schelvistartaar in een glaasje ( Amuse )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Skrei is verkrijgbaar van jan. tot en met mrt. en met deze skrei recepten wordt dat een prachtig seizoen. Skrei...

Lees verder
wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Nieuwe recepten

Flammkuchen
Hoofdgerecht

Flammkuchen maken – Niks ingewikkelds aan!

Dit recept voor flammkuchen is er zo één die je je gewoon eigen moet maken. Deze "pizza uit de Elzas"...

Lees verder
Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Gekarameliseerde uiensoep met camembert

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Factcheckers op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen