Garnalencocktail: De klassieker met cocktailsaus – Een garnalencocktail behoort tot de klassiekers. Verse Hollandse garnalen met een echte cocktailsaus zoals hij hoort. Geserveerd in een mooi glas met verse sla. Zo simpel is het eigenlijk maar oh zo smaakvol. Wij geven je het klassieke recept voor een garnalencocktail waar ondertussen al zoveel variaties op zijn gemaakt.
Hollandse Garnalen
Bij het samenstellen van een gerecht gaan lokale producten natuurlijk voor. In dit geval Hollandse garnalen dus. Wil je gegarandeerd verse garnalen? Ga dan naar een echte visspecialist of haal ze (als je er in de buurt woont) bij de visafslag. Met slechts een paar ingrediënten extra maak je van deze Hollandse garnalen een goddelijke garnalencocktail. Een voorgerecht wat met al z’n eenvoud nog altijd heel veel blij gezichten realiseert.
Met zelfgemaakte cocktailsaus
Zet je trots op tafel en serveer de garnalencocktail met een homemade cocktailsaus. Je kunt het zo ook helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Zo maak je de saus:
- 150 ml mayonaise
- 40 ml ketchup
- 1 scheutje cognac
- 1 scheutje sherry
- gembersiroop, een paar druppels
- 1 snufje paprikapoeder
- ½ el. citroensap
- 50 ml slagroom ongezoet
- zout & peper
Doe de mayonaise met de ketchup, de cognac, sherry, gembersiroop, paprikapoeder en het citroensap in een kom en meng dit alles heel goed samen. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte. En spatel dit door het mayonaise-mengsel. Breng het op smaak met zout & peper.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Garnalencocktail
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram Hollandse garnalen
- 8 blaadjes sla naar keuze (kropsla, krulsla, botersla, bindsla etc.)
- 8 toefjes peterselie
- 1 citroen
- Cocktailsaus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een garnalencocktail:
Neem 4 glazen naar keuze, dit kan een cocktailglas zijn, een martiniglas of een wijnglas. Ook een tumbler (groot whiskey glas) werkt goed. Hak de peterselie fijn en snij van de citroen 4 dunne plakjes citroen. Doe in ieder glas 2 blaadjes sla. Doe in ieder glas een portie garnalen van 75 gram. Doe over de garnalen een lepel cocktailsaus en doe de rest van de saus in een sauskom. Deze serveer je erbij zodat je gasten nog een beetje saus erbij kunnen pakken. Garneer de garnalencocktail af met wat gehakte peterselie en het schijfje citroen.
Tip: Snij je citroen in tot de helft en draai beide punten een andere kant op zodat een soort van waaier krijgt. Die je op de garnalencocktail zet.
Tafel lekker !!