Garnalenmousse in een glaasje – Ga je een etentje geven, maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan vind je hier een voorgerechtje met vis, dat heel snel en ook nog eens heel erg makkelijk te maken is. We hebben een garnalenmousse, geserveerd in een glaasje voor je. Voorgerechtjes in een glas zien er al snel leuk uit, dus je hoeft geen ingewikkelde toeren uit te halen om iets op tafel te zetten dat er aantrekkelijk uit ziet!
Welke soort garnalen gebruik je voor een garnalenmousse in een glaasje?
In principe kun je elke soort garnaal gebruiken die jij lekker vindt om te verwerken in een garnalenmousse in een glaasje. We hebben voor het gerechtje op de foto gekookte roze garnalen gebruikt. Je kunt ook kiezen voor Hollandse garnalen of grijze garnalen, gevangen in de Noordzee. Houd er dan wel rekening mee dat de kleur van jouw garnalenmousse kan afwijken van die op de foto, maar hij zal ongetwijfeld net zo lekker zijn. Om het jezelf makkelijk te maken kun je garnalen kopen die al gepeld en gekookt zijn. Als je dat liever zelf doet kan dat natuurlijk altijd, al ben je dan uiteraard wel iets meer tijd kwijt aan het maken van de mousse.
Wat je verder nodig hebt
Je hebt om de garnalenmousse in een glaasje te kunnen maken, natuurlijk vier mooie glazen nodig. Pak gewoon wat er in jouw kast staat. Een mooi wijnglas, of een champagnecoupe is heel geschikt. Maar ook een whiskeyglas of een ander mooi glas kan prima. Je hebt verder een hakmolen of een blender nodig om de garnalen fijn te kunnen hakken, en een mixer om de slagroom te kunnen kloppen.
Wil je eens variëren? Je kunt dit gerecht ook maken met gekookte kreeft, of het vlees van gekookte rivierkreeftjes.
Garnalen; de lekkerste tips & recepten
Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!
Garnalenmousse in een glaasje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram gepelde, gekookte garnalen naar keuze
- 300 ml slagroom
- een klein bosje dille
- paprikapoeder
- zout en (witte)peper
- wat extra garnalen om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalenmousse in een glaasje:
Hak de garnalen fijn in een hakmolen of een blender.
Klop de slagroom stijf.
Hak de dille fijn.
Spatel de garnalen, met 2 theelepels gehakte dille, door de slagroom en breng de garnalenmousse op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.
Verdeel de garnalenmousse over 4 glazen. Gebruik hier een spuitzak voor of schep het gewoon met een lepeltje in de glazen.
Bestrooi de mousse met wat dille en een beetje paprikapoeder.
Garneer met een garnaal als je grote garnalen gebruikt, of meerdere kleintjes als je kleine garnaaltjes hebt gebruikt.
Serveer de garnalenmousse in een glaasje direct.
Tafel lekker !!
Leuk recepten. Hatelijk dank 💖
Dankjewel voor het compliment, Beatrice!
Leuk en lekker recepten voor feestdagen
Dankjewel voor het compliment, Catherina. Er komen nog veel meer recepten voor de feestdagen!