• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Saganaki cheese een gebakken stukje feta uit de Griekse keuken

door Connie Derks
in Hapjes, Specials, Voorgerecht
1
6
Gebakken feta of Saganaki cheese

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese – een heerlijke mezze uit de Griekse keuken.

Saganaki

Wanneer je in Griekenland op vakantie bent geweest of wel eens bij een Griekse restaurants komt dan ken je misschien dit heerlijke hapje. Het staat op de menukaarten onder warme voorgerechten. Het is een perfect voorgerecht voor de kaasliefhebber. Behalve als een voorgerecht kun je het ook gebruiken voor een luxe lunch of als borrelhapje. Snij voor een borrelhapje wel wat kleinere stukken, dat eet wat prettiger.

De naam komt van het pannetje waarin het oorspronkelijk gebakken werd. Dit pannetje heeft 2 handvatten. Saganaki betekent dan ook bakpan met 2 handvatten.

De kracht van de eenvoud

Zoals veel gerechten uit de Griekse keuken is ook dit een zeer simpel recept. Je hebt er niet veel voor nodig en het is snel gemaakt.

Met een lekker stukje stevige feta, een eitje, wat bloem, olie om in te bakken en een stukje citroen om te besprenkelen maak je in no-time een heerlijk gerechtje.

Saganaki cheese

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram feta
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 citroen
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Gebakken feta maak je zo:

Snij de feta in 4 gelijke stukken. Klop een ei los in een schaaltje en doe de bloem in een ander schaaltje. Zorg dat de stukjes feta er goed in passen. Haal de stukjes feta door de bloem dan door het ei en herhaal dit. Verwarm in een koekenpan een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin. Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier. Snij de citroen in partjes. Snij de gebakken feta stukken diagonaal door en verdeel over 4 bordjes en leg er een partje citroen bij. Bestrooi eventueel met peterselie. Serveer de gebakken feta of saganaki cheese heet en geef er een brood en olijven bij.

Tafel lekker !!

Tags: GrieksKaasKaas - Fetasnack
DeelPin1414Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

verse abrikozen met geitenkaas en spek
Hapjes

Verse abrikozen met geitenkaas en spek voor bij de borrel

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

Scampi's in wontonjasje
Hapjes

Scampi’s in wontonjasje

Reacties 6

  1. Raemdonck Albert says:
    7 maanden geleden

    Sorry maar saganaki is in Griekenlannd nooit met feta.
    Op de meeste menukaarten vind je ook wel gebakken feta (in de oven) maar zeker niet onder de benaming saganaki.
    Andere warme gerechten met feta krijgen wel de naam saganaki voorafgegaan door het hoofdproduct zoals garides saganaki, scampi met feta of mudia saganaki.

    Beantwoorden
    • Mo says:
      4 maanden geleden

      mee eens! Als je dit in Griekenland bestelt krijg je geen feta maar een hardere meestal schapenkaas. Gebakken feta staat meestal apart op de kaart

      Beantwoorden
  2. Gerard van der Leeuw says:
    1 jaar geleden

    Het zaon Griekenland toch echt geen Saganaki cheese heten… Waarom toch niet gewoon sagnaki kaas. Nederland lijdt ernstig aan de Engelse ziekte….. Maar het is herlijk. Heb het op Korfoe een aantal keren gegeten.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Je hebt een punt maar onder de naam Saganaki cheese staat het bij de meeste Griekse restaurants op de kaart. Het belangrijkste is dat het recept klopt en dat het lekker is toch?

      Beantwoorden
      • Gerard van der Leeuw says:
        1 jaar geleden

        Ook jullie een punt, maar we moeten nodig af van dat overmatig gebruik van het Engels. Maar het recept klopt.

        Beantwoorden
      • Wout says:
        9 maanden geleden

        Saganaki betekent “kleine koekenpan”. En het gerecht heet in Griekenland “Tyri Saganaki”.
        Tyri is het Griekse woord voor kaas.
        En het originele recept is met een harde kaassoort, zoals Kefalograviera , Kasseri of Kefalotyri.
        Maar die zijn in Nederland nauwelijks verkrijgbaar, dus is Feta in dit geval een goed alternatief.

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen