• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Saganaki cheese een gebakken stukje feta uit de Griekse keuken

door Connie Derks
in Hapjes, Specials, Voorgerecht
1
10
Gebakken feta of Saganaki cheese

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese – een heerlijke mezze uit de Griekse keuken.

Saganaki

Wanneer je in Griekenland op vakantie bent geweest of wel eens bij een Griekse restaurants komt dan ken je misschien dit heerlijke hapje. Het staat op de menukaarten onder warme voorgerechten. Het is een perfect voorgerecht voor de kaasliefhebber. Behalve als een voorgerecht kun je het ook gebruiken voor een luxe lunch of als borrelhapje. Snij voor een borrelhapje wel wat kleinere stukken, dat eet wat prettiger.

De naam komt van het pannetje waarin het oorspronkelijk gebakken werd. Dit pannetje heeft 2 handvatten. Saganaki betekent dan ook bakpan met 2 handvatten.

De kracht van de eenvoud

Zoals veel gerechten uit de Griekse keuken is ook dit een zeer simpel recept. Je hebt er niet veel voor nodig en het is snel gemaakt.

Met een lekker stukje stevige feta, een eitje, wat bloem, olie om in te bakken en een stukje citroen om te besprenkelen maak je in no-time een heerlijk gerechtje.

Saganaki cheese

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram feta
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 citroen
  • peper

Bereidingswijze van dit recept

Gebakken feta maak je zo:

Snij de feta in 4 gelijke stukken. Klop een ei los in een schaaltje en doe de bloem in een ander schaaltje. Zorg dat de stukjes feta er goed in passen. Haal de stukjes feta door de bloem dan door het ei en herhaal dit. Verwarm in een koekenpan een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin. Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier. Snij de citroen in partjes. Snij de gebakken feta stukken diagonaal door en verdeel over 4 bordjes en leg er een partje citroen bij. Bestrooi eventueel met peterselie. Serveer de gebakken feta of saganaki cheese heet en geef er een brood en olijven bij.

Tafel lekker !!

Tags: GrieksKaasKaas - Fetasnack
DeelPin1495Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Reacties 10

  1. Marleen Kranendonk says:
    2 maanden geleden

    Beste Connie
    Bedankt voor dit heerlijke recept. Zaterdag ga ik het maken. Gaat zo vast lukken.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 maanden geleden

      Graag gedaan Marleen, geniet ervan.

      Beantwoorden
  2. Egbert Bos says:
    6 maanden geleden

    qua smaak heeft dir niks met saganaki te maken

    Beantwoorden
  3. Raemdonck Albert says:
    1 jaar geleden

    Sorry maar saganaki is in Griekenlannd nooit met feta.
    Op de meeste menukaarten vind je ook wel gebakken feta (in de oven) maar zeker niet onder de benaming saganaki.
    Andere warme gerechten met feta krijgen wel de naam saganaki voorafgegaan door het hoofdproduct zoals garides saganaki, scampi met feta of mudia saganaki.

    Beantwoorden
    • Mo says:
      1 jaar geleden

      mee eens! Als je dit in Griekenland bestelt krijg je geen feta maar een hardere meestal schapenkaas. Gebakken feta staat meestal apart op de kaart

      Beantwoorden
  4. Gerard van der Leeuw says:
    2 jaar geleden

    Het zaon Griekenland toch echt geen Saganaki cheese heten… Waarom toch niet gewoon sagnaki kaas. Nederland lijdt ernstig aan de Engelse ziekte….. Maar het is herlijk. Heb het op Korfoe een aantal keren gegeten.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Je hebt een punt maar onder de naam Saganaki cheese staat het bij de meeste Griekse restaurants op de kaart. Het belangrijkste is dat het recept klopt en dat het lekker is toch?

      Beantwoorden
      • Gerard van der Leeuw says:
        2 jaar geleden

        Ook jullie een punt, maar we moeten nodig af van dat overmatig gebruik van het Engels. Maar het recept klopt.

        Beantwoorden
      • Wout says:
        2 jaar geleden

        Saganaki betekent “kleine koekenpan”. En het gerecht heet in Griekenland “Tyri Saganaki”.
        Tyri is het Griekse woord voor kaas.
        En het originele recept is met een harde kaassoort, zoals Kefalograviera , Kasseri of Kefalotyri.
        Maar die zijn in Nederland nauwelijks verkrijgbaar, dus is Feta in dit geval een goed alternatief.

        Beantwoorden
        • Joy Tjapel says:
          6 maanden geleden

          Ja dat klopt Wout, ik heb ook gewikipediat

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

18 − 15 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen