• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Een snel, lekker en luxe voorgerechtje!

door Elise de Haan
in Voorgerecht
0
0
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines – Gebakken langoustines met chilimayonaise is een gerecht dat je zeker eens moet proberen. Dit gerecht is een leuk voorgerecht en is relatief eenvoudig te maken. Langoustines bereiden is niet moeilijk of eng, ook jij kunt dat zelf. In dit recept vertellen we je alles over het bereidingsproces van de schaaldieren en natuurlijk vertellen we ook hoe je die heerlijke mayonaise maakt. En we geven je een paar tips voor het serveren van dit heerlijke gerecht.

Langoustines of Noorse kreeften

Laten we beginnen met het belangrijkste ingrediënt voor de gebakken langoustines met chilimayonaise: dat zijn natuurlijk de schaaldieren. De langoustine staat ook wel bekend als Noorse kreeft. Het zijn kleine kreeftjes die bekend staan om hun zoete en delicate smaak. Langoustines worden veel gebruikt in de Mediterrane keuken en ze zijn perfect voor gerechten die weinig bereidingstijd nodig hebben, je kunt langoustines heel snel bereiden, je hebt ze zo gebakken, stomen of grillen kan ook. Bij het kopen van langoustines is het belangrijk om te letten op de versheid van het product. Dat geldt trouwens voor alle schaal- en schelpdieren. De langoustines moeten een heldere kleur en een lichtzoete geur hebben. Je koopt ze bij de visboer. Houd er rekening mee dat je ze misschien moet bestellen.

Gebakken langoustines – tips

Dit gerecht maak je vlak voordat je de gebakken langoustines wilt serveren. De chilimayonaise kun je uiteraard wel vooraf maken.

Het is natuurlijk extra lekker om de chilimayonaise te maken met zelfgemaakte mayonaise! Wil je dat niet? Koop dan een goede basismayonaise, zonder toevoegingen als extra mosterd et cetera.

Je kunt ze zo uit de pan op een bordje serveren, maar de gebakken langoustines ogen een stuk aantrekkelijker als je een paar blaadjes sla op een bord legt en er een paar schijfjes citroen bij serveert. Een stukje vers gebakken stokbrood, en natuurlijk een glas lekker frisse witte wijn maken het voorgerechtje helemaal af!

Recepten met langoustines

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Gebakken langoustines

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 langoustines
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • een paar takjes gehakte peterselie
  • olie om in te bakken
  • 6 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gebakken langoustines:

Meng in een kom de mayonaise met het citroensap, de knoflook en de gerookte paprika. Snijd een halve, of hele, afhankelijk hoe pittig je de chilimayonaise wilt hebben, chilipeper fijn en meng die door de saus. Doe het sausje over in een klein kommetje en garneer eventueel met wat ringetjes chilipeper en wat peterselie.

Verhit in een grote koekenpan een scheut olie. Bak hierin de langoustines in een paar minuten gaar. Draai ze tijdens het bakken af en toe om met een tang. Wees voorzichtig, ze zijn kwetsbaar en je wilt ze graag heel serveren.

Leg drie gebakken langoustines op elk bordje. Bestrooi het bordje met wat gehakte peterselie. Geef de chilimayonaise er apart bij. Serveer direct.

Tafel lekker !!

DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen