• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas

door Redactie
in Voorgerecht
Perzik en Nectarine - veelzijdige zomerse vruchten
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas – Verse perziken, ze verliezen langzaam terrein. De nectarine wint aan populariteit. Toch hou ik van het zachte van de perzik. Om te grillen kies ik liefst voor de perzik. Jij niet? Pak dan gerust een nectarine. In onderstaand recept serveren we de gegrilde perziken bij de borrel. Ook als voorgerecht mag dit fruit echt op tafel. Wil je een lekker hapje voor het vlees op de barbecue gaat? Dit heeft smaak, er zitten vitamientjes in, en het is een mooie binnenkomer op een lekker vers tuinfeest. De combinatie kunnen we je op het scherm niet laten proeven, ik hoop dan maar dat ik je toch weet te overtuigen. Dit is echt een aanrader!

Tip: Rucola geeft dat heerlijke nootachtige smaakje mee. Vooral rucola uit eigen tuin heeft deze uitgesproken smaak. Veel meer dan de rucola die je in de winkel koopt. Ruik maar eens aan vers geknipte rucola. Je krijgt er echt trek van!

Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • verse Perziken
  • stukje herderham
  • stukje zachte geitenkaas
  • rucola uit eigen tuin

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gegrilde perziken met herderham en zachte geitenkaas:

Snijd de perziken in partjes. Je haalt er ca. 6 uit een perzik. Dit doe je door de perzik met een scherp mesje in te snijden tot op de pit. Wrik iets met het mesje zodat de partjes mooi loslaten van de pit. Ik hoop dat het voor zich spreekt dat je hier een rijpe perzik voor nodig hebt. Het vruchtvlees van een rijpe perzik laat makkelijker los van de pit. Je kunt de perzik zowel met als zonder schil grillen. Ik kies altijd voor de ongeschilde perzik. Zo behoudt je de vitamientjes en het geeft kleur op het bord.

Leg de perzikpartjes op een hete barbecue of in een hete grillpan. Grill ze aan beide zijden ca. 1 minuut.

Snijd de Herderham in lange repen. Besmeer met de zachte geitenkaas en leg er wat rucola op. Wikkel de repen om de gegrilde perzik, steek er eventueel een prikker in en serveer direct, liefst met nog lauwwarme perzikpartjes.

Tafel lekker!!

Tags: Fruit - PerzikVlees - Herderham

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Perzik abrikoos smoothie
Ontbijt en lunch

Perzik abrikoos smoothie

Sandwich met perzik, brie, rauwe ham
Ontbijt en lunch

Sandwich met perzik, brie en rauwe ham

Gepocheerde perziken
Nagerecht

Gepocheerde perziken

ijs van verse perziken
Nagerecht

IJs van verse perziken

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen