Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas

Gegrilde perziken worden meestal als dessert geserveerd. Wij serveren gegrilde perziken hier als voorgerecht met een uitgesproken smaakcombinatie. Heerlijk!

0 995

Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas – Verse perziken, ze verliezen langzaam terrein. De nectarine wint aan populariteit. Toch hou ik van het zachte van de perzik. Om te grillen kies ik liefst voor de perzik. Jij niet? Pak dan gerust een nectarine. In onderstaand recept serveren we de gegrilde perziken bij de borrel. Ook als voorgerecht mag dit echt op tafel. Wil je een lekker hapje voor het vlees op de barbecue gaat? Dit heeft smaak, er zitten vitamientjes in, en het is een mooie binnenkomer op een lekker vers tuinfeest. De combinatie kunnen we je op het scherm niet laten proeven, ik hoop dan maar dat ik je toch weet te overtuigen. Dit is echt een aanrader!


Gegrilde perziken met Herderham en zachte geitenkaas

Voorgerecht

Snijd de perziken in partjes. Je haalt er ca. 6 uit een perzik. Dit doe je door de perzik met een scherp mesje in te snijden tot op de pit. Wrik iets met het mesje zodat de partjes mooi loslaten van de pit. Ik hoop dat het voor zich spreekt dat je hier een rijpe perzik voor nodig hebt. Het vruchtvlees van een rijpe perzik laat makkelijker los van de pit. Je kunt de perzik zowel met als zonder schil grillen. Ik kies altijd voor de ongeschilde perzik. Zo behoudt je de vitamientjes en het geeft kleur op het bord.

Leg de perzikpartjes op een hete barbecue of in een hete grillpan. Grill ze aan beide zijden ca. 1 minuut.

Snijd de Herderham in lange repen. Besmeer met de zachte geitenkaas en leg er wat rucola op. Wikkel de repen om de gegrilde perzik, steek er eventueel een prikker in en serveer direct, liefst met nog lauwwarme perzikpartjes.

Tip: Rucola geeft dat heerlijke nootachtige smaakje mee. Vooral rucola uit eigen tuin heeft deze uitgesproken smaak. Veel meer als de rucola die je in de winkel koopt. Ruik maar eens aan vers geknipte rucola. Je krijgt er echt trek van!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer