Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse – Zalm en garnalen, je zou het misschien niet altijd willen combineren, maar deze zalm vullen we met een verrukkelijke garnalenmousse en dan krijgt je gerechtje ineens wel allure. Een aangename verrassing en een enorme smaakexplosie voor jouw gasten. Daarnaast is dit gerechtje ook nog eens goed van te voren te bereiden. Lekker makkelijk dus en tijdens een etentje scheelt dit een hoop extra stress.

De juiste vorm was even zoeken maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een mini muffin of cupcake vorm welke ik eerste beklede met een stukje huishoudfolie zodat de bonbons naderhand makkelijk uit de vorm te halen waren.

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Voorgerecht voor 4 personen

  • 300 gram gerookte zalm, in dunne plakjes
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mascarpone
  • zout en peper
  • 2 theelepels dragon, fijngesneden
  • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
  • wat verse dille

Bekleed de vormpjes met de zalm, laat de zalm over de randen hangen. Pureer de garnalen met de crème fraîche tot een grof mengsel en breng op smaak met peper, zout, dragon en citroenrasp. Vul de vormpjes met de garnalenmousse en vouw de overhangende zalm over de vulling. Garneer met een takje dille

Haal vlak voor het serveren de bonbons uit de vorm en serveer ze met figuurtjes van geroosterd brood.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.