Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse – Zalm en garnalen, je zou het misschien niet altijd willen combineren, maar als je deze zalm vult met een verrukkelijke garnalenmousse krijgt je gerechtje ineens wel allure. Een aangename verrassing en een enorme smaakexplosie voor jouw gasten. Daarnaast is dit gerechtje ook nog eens goed van tevoren te bereiden. Lekker makkelijk dus en tijdens een etentje scheelt dit een hoop extra stress.
Gebruik een minimuffin of cupcakevorm. Bekleed deze eerst met een stukje huishoudfolie zodat de gerookte zalmbonbons naderhand makkelijk uit de vorm gehaald kunnen worden.
Zet met deze gerookte zalmbonbons in no time iets echt lekkers op tafel
Gerookte zalm, garnalen en romige mascarpone
Er is een toenemende belangstelling voor verse vis maar ook voor schaal- en schelpdieren. Voor velen houdt het helaas op bij kibbeling en lekkerbekken, maar de belangstelling voor meer dan dat groeit gestaag. Een bezoekje aan de viskraam op de markt of de visspeciaalzaak is absoluut de moeite waard. Kies wat je lekker vindt en ga er mee combineren. Onderstaande gerookte zalmbonbons met garnalenmousse zijn daar een mooi voorbeeld van. Gerookte zalm en garnalen zijn beide publieksfavorieten en ook mascarpone is populair. Door wat zest van citroen toe te voegen krijgt het gerechtje een heerlijk fris karakter. De kruidigheid komt van dragon en natuurlijk dille. Een fantastisch voorgerecht om jouw tafelgenoten echt te verrassen.
Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel
Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram gerookte zalm, in dunne plakjes
- 250 gram gepelde garnalen
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mascarpone
- zout en peper
- 2 theelepels dragon, fijngesneden
- 1/4 theelepel geraspte citroenschil
- wat verse dille
Bereidingswijze van dit recept
Gerookte zalmbonbons maak je zo:
Bekleed de vormpjes met de zalm, laat de zalm over de randen hangen. Meng de crème fraîche en de mascarpone. Pureer de garnalen met het crème fraîche / mascarpone mengsel grof en breng op smaak met peper, zout, dragon en citroenrasp. Vul de vormpjes met de garnalenmousse en vouw de overhangende zalm over de vulling. Garneer met een takje dille
Haal vlak voor het serveren de gerookte zalmbonbons uit de vorm en serveer ze met figuurtjes van geroosterd brood.
Tafel lekker !!