Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Gerookte zalmbonbons worden heel speciaal als je ze vult met een garnalenmousse. Een fantastisch en eenvoudig voorgerecht met vis in de hoofdrol.

2 5.729

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse – Zalm en garnalen, je zou het misschien niet altijd willen combineren, maar deze zalm vullen we met een verrukkelijke garnalenmousse en dan krijgt je gerechtje ineens wel allure. Een aangename verrassing en een enorme smaakexplosie voor jouw gasten. Daarnaast is dit gerechtje ook nog eens goed van te voren te bereiden. Lekker makkelijk dus en tijdens een etentje scheelt dit een hoop extra stress.

De juiste vorm was even zoeken maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een mini muffin of cupcake vorm welke ik eerste beklede met een stukje huishoudfolie zodat de bonbons naderhand makkelijk uit de vorm te halen waren.

Gerookte zalmbonbons met garnalenmousse

Voorgerecht voor 4 personen

  • 300 gram gerookte zalm, in dunne plakjes
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mascarpone
  • zout en peper
  • 2 theelepels dragon, fijngesneden
  • 1/4 theelepel geraspte citroenschil
  • wat verse dille

Bekleed de vormpjes met de zalm, laat de zalm over de randen hangen. Meng de crème fraîche en de mascarpone. Pureer de garnalen met de crème fraîche /  mascarpone mengsel grof en breng op smaak met peper, zout, dragon en citroenrasp. Vul de vormpjes met de garnalenmousse en vouw de overhangende zalm over de vulling. Garneer met een takje dille

Haal vlak voor het serveren de bonbons uit de vorm en serveer ze met figuurtjes van geroosterd brood.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Teunis zegt

    Ziet er mooi en lekker uit. Wanneer komt de mascarpone in beeld in het recept ?

    1. Redactie zegt

      Dank Teunis, we hebben een aanpassing in de beschrijving gemaakt 😉

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer