Geroosterde groentespiesjes – serveer de spiesjes in een glaasje met een dip gemaakt van kwark met verse tuinkruiden.
Serveer groente op een creatieve manier met geroosterde groentespiesjes
Als voorgerecht of bij de borrel kun je groenten op een speelse manier serveren door ze op een stokje te prikken en te serveren in een glas waar je de dip al in hebt gedaan. Dit is makkelijk te eten en ziet er zeker aantrekkelijk uit op een buffet. De groenten worden na het roosteren aan een stokje geprikt en kunnen lauwwarm of koud geserveerd worden. Iedereen zal van dit voorgerecht genieten.
Groente roosteren op de grill, in de pan of in de oven
Omdat de geroosterde groentespiesjes niet warm geserveerd worden, kun je ze makkelijk voorbereiden. De verse groenten worden in grove stukken gesneden en met een beetje olijfolie omgeschud zodat ze een dun laagje olie krijgen. Daarna rooster je ze in een grillpan of in een koekenpan. Nog lekkerder is het als je een barbecue gebruikt, maar als je alleen maar spiesjes hoeft te roosteren, is een pan makkelijker. Direct na het grillen bestrooi je de spiesjes met zout en peper zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Geroosterde groentespiesjes met kruidendip
De lekkere en gezonde dip van kwark en verse kruiden maken de geroosterde groentespiesjes een feestje om te eten. Het is door de kwark lekker fris van smaak en smaakt perfect bij de gegrilde groenten. Kies voor frisse en verse kruiden en maak een mengsel van bijvoorbeeld peterselie, bieslook en basilicum. Je kunt ook koriander, dragon en dille gebruiken, maar let op dat ze niet gaan overheersen, ze zijn namelijk sterker van smaak. Als je de kruidendip in een glas doet, kun je lekker dubbeldippen, want in een schaal dubbeldippen is niet echt netjes. Let op, de laatste restjes zullen uit de glaasjes gesnoept worden, is het niet met groenten dan wel met een stukje brood wat ook op tafel staat.
Groenten
Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Geroosterde groentespiesjes met kruidendip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 24 kleine (kastanje)champignons
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 6 eetlepels volle kwark
- 15 gram verse tuinkruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je geroosterde groentespiesjes met kruidendip:
Snijd de paprika in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette over de lengte in vieren.
Druppel een beetje olijfolie op alle groenten en smeer goed uit, de champignons zullen de olie gelijk absorberen.
Verwarm een grillpan of barbecue tot die zeer heet is. Grill de stukken paprika en courgette en de champignons tot ze beetgaar zijn. Probeer om ze zo min mogelijk te draaien zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als ze beetgaar zijn bestrooi je ze met peper en zout, je kunt ze in de grillpan laten liggen tot gebruik.
Bij een pan kun je dezelfde bereiding aanhouden, gebruik je een ovengrill leg dan de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze dan op de hoogste stand en draai een keer als de groenten beginnen te verkleuren. Zet dan de grill uit en doe de deur dicht zodat de warmte in de oven blijft. Haal de groenten na 5 minuten uit de oven en bestrooi ze royaal met peper en zout. Laat de groente op de bakplaat afkoelen.
Snijd de courgette en de paprika in stukken en rijg ze op stokjes samen met de champignons, leg ze op een bord tot gebruik. Neem passende glaasjes en doe in ieder glaasje ongeveer een eetlepel kruidendip. Dit gaat het beste door de kruidendip in een plastic zakje te doen, dicht te knopen en er een punt af te snijden. Zo kun je zonder morsen de kruidendip verdelen. Zet ook dit zo klaar tot gebruik.
Leg de geroosterde groentespiesjes kort op een stukje keukenpapier voor je ze in de kruidendip zet. Dit voorkomt bruine randjes van het vocht van de gegrilde groenten. Steek in ieder glaasje 2 spiesjes en bestrooi eventueel met extra vers gesneden kruiden.
Tafel lekker !!