• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Gestoomde wontonpakketjes met gehakt

door Arianne Parent
in Voorgerecht
1
0
gestoomde wontonpakketjes met gehakt

Gestoomde wontonpakketjes met gehakt – Verwen je gasten bij een aperitief met deze smulpakketjes. Maar ook ’s avonds bij een glas wijn laten deze gestoomde wontonpakketjes met gehakt zich prima smaken.

Helaas haken veel mensen al af bij het horen van wontonvelletjes. Deze zijn tegenwoordig echter in bijna iedere supermarkt te koop. Lukt dat niet dan heeft een toko ze zeker en ook die vind je tegenwoordig heel dichtbij. En echt, ga ze nu halen want met deze wontonvelletjes maak je in een handomdraai deze gestoomde wontonpakketjes met gehakt. Het is echt heel simpel en snel.

Stomen

Stomen is niet een alledaagse techniek in de Nederlandse keukens. Je kunt natuurlijk een echt stoommandje gebruiken, maar als je die niet hebt kun je ook gewoon een vergiet boven een pan kokend water hangen. Zorg er dan wel voor dat het water steeds blijft koken anders worden de pakketjes slap en niet gaar. Gebruik je een stoommandje dan willen de hapjes nog wel eens gaan plakken aan het mandje. Dit kun je heel simpel voorkomen door een koolblad of bijvoorbeeld het blad van ijsbergsla erin te leggen. Leg de wontonpakketjes met gehakt dan op het kool of slablad.

Extra tips en weetjes

  • Je kan de pakketjes een dag van tevoren maken. Bewaar ze in de koelkast, maar voorkom wel dat ze aan elkaar plakken. Het stomen doe je dan vlak voor je ze serveert.
  • In het recept gebruik ik garnalenpoeder. Dat maak ik zelf door de pantsers van garnalen een paar uur te drogen in de oven op 90 graden. Als dit goed droog is mix je het heel fijn. Erg lekker in mayonaise om een sterkere smaak te creëren.
  • Voor deze gestoomde wontonpakketjes met gehakt gebruik ik gewoon half-om-halfgehakt. Je kunt natuurlijk alle soorten gehakt gebruiken. Net wat je in huis hebt of wat je lekker vindt. Haal wel bij voorkeur goed gehakt bij een echte slager.
  • Serveer met een (homemade) chilisaus

Gestoomde wontonpakketjes met gehakt

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 gram gemengd gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde garnalenpoeder
  • 1 koffielepel sambal oelek
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • 1/2 losgeklopt ei + 1/2 losgeklopt ei (voor het bestrijken )
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstwijn
  • 1 koffielepel sesamolie
  • peper en zout
  • 12 wontonvelletjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je deze gestoomde wontonpakketjes met gehakt:

Meng alle ingrediënten door elkaar en zorg dat het ietsje pikant smaakt. Leg de wontonvelletjes op een plank en smeer de randen rondom af met het andere deel van het losgeklopt ei. Middenin leg je een hoopje gehakt. Vouw het wontonvel rond het gehakt zoals op de foto en zorg dat je het gehakt blijft zien. De velletjes kleven makkelijk aan elkaar door het eigeel.

Breng water aan de kook in een pan en zet je stoommandje hierover, leg in je stoommandje een stukje koolblad of ijsbergsla en daarop de wontonpakketjes. Sluit het mandje en laat ongeveer een 15 a 20 minuten stomen. Zorg wel dat er voldoende kokend water aanwezig blijft voor de stoomontwikkeling.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen