Gevulde mini paprika’s – Pittig en romig tegelijk, mini paprika’s gevuld met een pittige kaasvulling en stukjes olijf.
Gevulde mini paprika’s een voorgerecht met pit
Mini paprika’s zijn door hun maat ideaal om te serveren als voorgerecht of als borrelhapje. Die mini paprika’s zijn er in meerdere kleuren, het leukste is om zo veel mogelijk kleuren te gebruiken en per portie verschillende kleuren te gebruiken. Door ze te vullen met een heerlijke pittige kaasvulling met olijven krijg je een romig, maar toch ook pittig voorgerecht. Als je de felgekleurde hapjes op een bedje van rucola legt met eventueel nog een paar extra olijven erbij, heb je een smaakvol en origineel vegetarisch voorgerecht wat er geweldig kleurrijk uitziet. De gevulde mini paprika’s zijn ook perfect om als borrelhapje te serveren want ze zijn makkelijk zonder bestek te eten.
Even de oven in en uitdelen maar
Zoek je een origineel, smaakvol en vegetarisch voorgerecht wat makkelijk te maken is? Maak dan echt eens de gevulde mini paprika’s. Ze zijn goed vooraf te maken en hoeven op het laatste moment alleen nog maar 10 minuten de oven in om ze goed heet te laten worden en om de kaas te laten smelten. Wil je nog net een stapje verder? Zet ze dan op het laatste moment even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Door de kaas af te branden krijgen de gevulde mini paprika’s een lichte rooksmaak.
Brand de mini paprika’s af met een brandertje voor een lichte rooksmaak
Vullen zonder knoeien
De gevulde mini paprika’s zijn klein en dat betekent dat ze iets lastiger te vullen zijn. Dit los je op door de vulling in een spuitzakje of boterhamzakje te doen. Knoop het dicht en knip er een puntje vanaf zodat er een opening ontstaat. Hiermee kun je de doorgesneden mini paprika’s makkelijk vullen. Doe ze niet te vol want tijdens het verwarmen zet de vulling iets uit, waardoor het erover kan lopen.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gevulde mini paprika's
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 mini paprika’s = 12 stuks
- 100 gram roomkaas
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 10 groene olijven
- 1-2 ingelegde pepertjes
- 1 eetlepel verse bieslook gesneden
- zout naar smaak
- 1/2 eidooier
- chili of knoflookolie
- rucola, koriander en olijven voor de afwerking
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde mini paprika’s:
Snijd de paprika’s doormidden, haal de zaden en de zaadlijsten eruit, maar laat het groene kroontje zitten. Besmeer de helften dun met een beetje knoflook of chili olie. Leg ze met de snijkant omlaag op een bakplaat en bak ze 10 minuten in een oven van 180 graden.
Maak ondertussen de vulling. Snijd 1 of 2 pepertjes naar smaak en de olijven in kleine stukjes (ze moeten straks door de opening van de spuitzak kunnen om te vullen). Meng 75 gram kaas met de roomkaas en de halve dooier. Voeg zout, olijven en pepertjes toe en knip er de bieslook boven. Roer alles door elkaar en doe de vulling in een spuitzakje.
Haal de plaat uit de oven. Wil je de gevulde paprika’s binnen een uur serveren dan kun je ze vullen, wil je ze later op de dag serveren laat ze dan eerst afkoelen voor je ze vult.
Vul de paprika’s met de vulling en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Zet ze 10 minuten in een oven van 180 graden zodat de kaas smelt. Zet ze eventueel nog even onder een hete grill of brand ze af met een gasbrandertje. Dit mag maar is niet noodzakelijk.
Verdeel de gevulde mini paprika’s over 4 borden waarop je een paar blaadjes rucola hebt gelegd. Serveer met extra olijven en vers gebakken brood.
Maak je de gevulde mini paprika’s als borrelhapje, bestrooi ze dan met een paar blaadjes koriander voor je ze serveert.
Tafel lekker !!