• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Grote ravioli met gerookte zalm

Zelf gevulde pasta maken

door Connie Derks
in Voorgerecht
1
2
grote ravioli met gerookte zalm

Grote ravioli met gerookte zalm – een heerlijk en luxe voorgerecht, minder moeilijk te maken dan je denkt.

Ravioli zelf maken

Ravioli is gevulde pasta en is er in vele smaken en maten. Er is volop gedroogde ravioli te koop, maar je kunt je voorstellen dat de vulling die hierin zit heel anders smaakt dan een verse vulling. Bij de goed gesorteerde supermarkten vind je ook koelverse ravioli, maar nog steeds is de vulling niet vergelijkbaar met een ravioli van gerookte zalm die je zelf maakt. Door in plaats van ravioli lasagnevellen te kopen kun je hiervan zelf ravioli maken zonder zelf pastadeeg te moeten maken.

Ravioli met gerookte zalm

Koelverse lasagnebladen zijn ideaal om zelf ravioli met gerookte zalm te maken. Wel zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De ravioli moet namelijk goed dichtgeplakt zijn, anders valt de vulling er tijdens het koken uit. Daarom kook je de op maat gemaakte pasta even voor. De voorgekookte pasta dep je goed droog en plak je dicht met een papje van eiwit en bloem. De vulling van gerookte zalm is eenvoudig te maken, omdat de vis al gaar is hoef je je geen zorgen te maken over de garing van de vulling. Ook is deze vulling absoluut niet droog, wat met koelverse of gedroogde ravioli wel vaak het geval is.

Een frisse dressing bij ravioli met gerookte zalm

Die mooie grote ravioli ga je natuurlijk niet verstoppen onder een laag saus. De vulling van gerookte zalm en kaas is heerlijk vol van smaak, een zware saus zal de smaak niet ten goede komen. Daarom kiezen we hier voor een dressing van limoen en olijfolie die er samen met een beetje sla, mozzarella en pijnboompitjes een geweldig lekker voorgerecht van maakt.

Groot groter het grootst

Hoe groter de ravioli hoe meer vulling er in past, maar dat betekent wel dat deze iets sneller stuk kan gaan tijdens het koken. Om een grote ravioli te maken waar een lekkere portie gerookte zalm in past raden we een doorsnede van ongeveer 8 cm aan. Geef van deze maat ravioli 2 stuks per persoon als voorgerecht. Maak je de ravioli groter? Geef er dan 1 per persoon.

Gerookte zalm

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm is voor iedere visliefhebber een genot. Koud of warm gerookt deze gezonde vette vis smaakt altijd, van ontbijt tot borrel.

Ravioli - zelfgemaakte

Ravioli, een goed gevulde pasta

Stap voor stap zelf ravioli maken, hier vind je de instructies en uiteraard een aantal heerlijke recepten om de ravioli te vullen.

Grote ravioli met gerookte zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram geraspte jonge kaas
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram rucola
  • 8 cherrytomaatjes
  • 6 bolletjes mini mozzarella
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper / zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je grote ravioli met gerookte zalm:

Steek met een steekring 16 cirkels van 8 cm doorsnede uit de pastavellen. Heb je deze niet? Knip dan de cirkels met een schaar. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de pasta daarin tot deze flexibel, maar nog niet helemaal gaar is. Blijf zacht bewegen in het water om plakken te voorkomen. Haal de pasta uit het water en leg naast elkaar op keukenpapier. Gebruik dit water later opnieuw. Dep de pastavellen droog en leg ze op een licht met bloem bestoven werkvlak. Doe de bloem in een kopje en roer er net zoveel eiwit bij tot je een papje hebt zo dik als dikke yoghurt. Maak de vulling door de zalm in kleine stukjes te snijden en te mengen met de roomkaas en de geraspte kaas. Breng stevig op smaak met peper en een beetje zout. Bedenk dat de pasta neutraal smaakt en dat de vulling wel iets pit mag hebben.

Besmeer de rand van 1 plakje deeg met de “lijm”. Schep hierop een beetje vulling. Het mag een bergje zijn maar niet te veel. Begin met een en test hoe het lukt. Beter te weinig dan teveel. Leg een leeg vel op de vulling en plak dit zo dicht dat er zo min mogelijk lucht in zit en dat je rondom minimaal 1 cm vrij hebt om te plakken. Duw nu de randen goed aan en kijk of ze overal goed vast zitten, gebruik eventueel nog een beetje extra lijm. Laat dit nu even drogen zodat de lijm beter plakt. Vul zo alle vellen tot je 8 grote ravioli’s met zalm hebt. Het kan zijn dat er vulling over is, dit is ook erg lekker op een toastje. Van de rest van de pastavellen kun je gebruiken voor een volgende maaltijd, als lasagne of gesneden in repen tot tagliatelle.

Rooster de pijnboompitjes licht en laat afkoelen. Maak de dressing door 2 eetlepels limoensap te mengen met de suiker en een beetje peper en zout. Giet er al roerend de olijfolie bij en klop even goed door. Breng het water weer aan de kook. Snijd de cherrytomaatjes en de mozzarella in stukjes. Kook de ravioli met gerookte zalm per 4  in heel zacht kokend water gaar in maximaal 4 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje en herhaal met de rest. Warm de eerste portie nog heel even in het water zonder te koken. Dep de ravioli droog.

Verdeel een klein beetje rucola over 4 borden, leg op ieder bord 2 stuks ravioli. Bestrooi met rucola, tomaatjes, mozzarella en pijnboompitjes. Besprenkel met de dressing. Leg op ieder bord ravioli van gerookte zalm een stukje limoen voor de liefhebber.

Tafel lekker !!

DeelPin24Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Een voorgerecht serveren
Kookschool

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Reacties 2

  1. Willem Tetekepta says:
    10 maanden geleden

    ziet er geweldig uit ik ga het ook zelf proberen temaken

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Leuk Willem, gaat vast lukken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen