Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Een heerlijk feestelijk borrelhapje of voorgerecht met Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje dat je zonder koken kunt klaarmaken. Een smaaksensatie!

0 8.070

Hollandse garnaaltjes, een echte verwennerij – Hmmm… Hollandse garnaaltjes. Wij zijn er thuis dol op! Graag zo vers mogelijk: die ruiken lichtjes zilt, maar niet vissig. Die smaken niet zout, maar hebben juist een hint van zoetigheid. Die hebben bovendien een lekkere bite: ze geven een beetje elastisch tegenwicht wanneer je er in bijt. Natuurlijk heerlijk om zó op een broodje (voor mij een zacht wit bolletje a.u.b.) te eten met een likje mayo, een kneepje citroensap en een draai van de pepermolen, of op een toastje.

Maar met nét iets meer inspanning, maak je er een feestelijke borrelhap van of een fraai voorgerecht. Juist: op een witlofschuitje. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt heerlijk bovendien. Ondertussen krijg je ook nog groente en fruit binnen en degenen die gluten- en koolhydraten mijden kunnen ook hun hart weer ophalen. Je hoeft er bovendien niet voor te koken: het is een kwestie van wassen, snijden, roeren en mengen.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!


Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitjeVoorgerecht voor 4 à 6 personen:

  • 200 gr. Hollandse garnaaltjes
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 stevig appeltje
  • 1/2 rode ui
  • +/- 15 sprietjes bieslook
  • 1/2 citroen
  • 1 flinke el. mayonaise
  • 1 el. sherry of cognac
  • 1/2 el. olijfolie
  • peper en zout
  • Eventueel nog: cayennepeper

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje maak je zo:

Was de garnalen in een zeef en laat ze een tijdje uitlekken. Check ondertussen of er niet toch nog de nodige omhulsels, kopjes, pootjes of staartjes tussen zitten en vis die er dan uit. Dep de garnalen droog met keukenrol.

Was de witlof, snijd het kontje er af en reserveer 12 (of iets meer) mooie bladeren. Snijd de rest in reepjes en verwijder de harde kernstronk. Was de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Laat de schil zitten. Snijd de appelparten weer in kleine stukjes.

Meng de lof met de appelparten en snipper nu de halve rode ui fijn en voeg die ook toe. Knip de bieslook fijn en voeg die toe. Maak het mengsel op smaak met het sap van de halve citroen, de olijfolie en wat peper en zout.

Meng de garnalen met de mayonaise en de drank. Voeg er eventueel nog wat cayennepeper aan toe, als je voor pittig wilt gaan.

Maak de schuitjes op: Leg er een flinke lepel appel-witlof mengsel op en schep er vervolgens de garnalen over. Afmaken met een flinke draai aan de pepermolen. Enjoy!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer