• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

door Redactie
in Voorgerecht
0
0
Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Hollandse garnaaltjes, een echte verwennerij – Hmmm… Hollandse garnaaltjes. Wij zijn er thuis dol op! Graag zo vers mogelijk: die ruiken lichtjes zilt, maar niet vissig. Die smaken niet zout, maar hebben juist een hint van zoetigheid. Die hebben bovendien een lekkere bite: ze geven een beetje elastisch tegenwicht wanneer je er in bijt. Natuurlijk heerlijk om zó op een broodje (voor mij een zacht wit bolletje a.u.b.) te eten met een likje mayo, een kneepje citroensap en een draai van de pepermolen, of op een toastje.

Maar met nét iets meer inspanning, maak je er een feestelijke borrelhap van of een fraai voorgerecht. Juist: op een witlofschuitje. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt heerlijk bovendien. Ondertussen krijg je ook nog groente en fruit binnen en degenen die gluten- en koolhydraten mijden kunnen ook hun hart weer ophalen. Je hoeft er bovendien niet voor te koken: het is een kwestie van wassen, snijden, roeren en mengen.

Waar wacht je nog op? Aan de slag!

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitjeVoorgerecht voor 4 à 6 personen:

  • 200 gr. Hollandse garnaaltjes
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 stevig appeltje
  • 1/2 rode ui
  • +/- 15 sprietjes bieslook
  • 1/2 citroen
  • 1 flinke el. mayonaise
  • 1 el. sherry of cognac
  • 1/2 el. olijfolie
  • peper en zout
  • Eventueel nog: cayennepeper

Hollandse garnaaltjes op een witlof schuitje maak je zo:

Was de garnalen in een zeef en laat ze een tijdje uitlekken. Check ondertussen of er niet toch nog de nodige omhulsels, kopjes, pootjes of staartjes tussen zitten en vis die er dan uit. Dep de garnalen droog met keukenrol.

Was de witlof, snijd het kontje er af en reserveer 12 (of iets meer) mooie bladeren. Snijd de rest in reepjes en verwijder de harde kernstronk. Was de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Laat de schil zitten. Snijd de appelparten weer in kleine stukjes.

Meng de lof met de appelparten en snipper nu de halve rode ui fijn en voeg die ook toe. Knip de bieslook fijn en voeg die toe. Maak het mengsel op smaak met het sap van de halve citroen, de olijfolie en wat peper en zout.

Meng de garnalen met de mayonaise en de drank. Voeg er eventueel nog wat cayennepeper aan toe, als je voor pittig wilt gaan.

Maak de schuitjes op: Leg er een flinke lepel appel-witlof mengsel op en schep er vervolgens de garnalen over. Afmaken met een flinke draai aan de pepermolen. Enjoy!

Tags: Groente - Bladgroenten - WitlofVis - GarnalenVis - Hollandse garnalenVis - Voorgerechtjes met vis
DeelPin18Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Rijstgerechten

Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen

gekarameliseerde witlof recept
Bijgerecht

Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

witlof soep recept met ham en kaas
Soep

Witlof soep op z’n Hollands met ham en kaas

Witlof gevuld met gehakt omwikkelt met spek
Bijgerecht

Witlof gevuld met gehakt, omwikkeld met spek

Witlof ovenschotel met spekjes en kaas recept
Ovenschotel

Witlof ovenschotel met spekjes en kaas

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen