• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Kaascocktail; met pittige ananasdressing

door Elise de Haan
in Voorgerecht
1
2
Kaascocktail

Kaascocktail – Cocktails, en nee, we bedoelen niet de versie met drank, zijn een typisch gerecht uit de jaren 70. Vaak werden ze gemaakt van ingrediënten als kip of garnalen. Tegenwoordig duiken cocktails weer regelmatig op. Dus doe eens gek, en zet weer eens een cocktail op tafel. Maar wat nou als je gasten, of jij zelf natuurlijk, liever geen vlees of vis eten? Dan maak je die cocktail met kaas! Kaas, dat kun je ook heel goed verwerken in een voorgerechtje als een kaascocktail. Heel eenvoudig en weinig werk. Maar wel erg lekker. En het leuke is dat je die cocktail gewoon kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Welke kaas kun je gebruiken?

In principe kun je voor een kaascocktail elke kaas gebruiken die jij lekker vindt. Hou je het graag een beetje neutraal? Dan neem je een belegen of extra belegen Goudse kaas. Liever wat meer smaak of wat pittigers? Dan is een oude Goudse een goed idee, maar ook een boeren Leidse kan heel goed. Let er wel op dat je een kaas met smaak gebruikt, om te voorkomen dat het een flauwe hap wordt, of dat de kaascocktail wordt gedragen door de dressing.

Kaascocktail – tips

Als je de ingrediënten voor de kaascocktail van tevoren snijdt en in afgesloten bakjes in de koelkast bewaart, en de dressing vast maakt, dan hoef je voor dat je het eten serveert alleen de glazen te vullen. Je bent dan dus heel snel klaar.

Gegrilde paprika? Die kun je natuurlijk uit een potje halen, maar zelf grillen gaat heel makkelijk in een grillpan. Verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in grote plakken. Smeer deze in met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan. Wel goed laten afkoelen voor je ze gebruikt.

Een lekker lunchideetje? In een wat grotere portie, en met wat meer sla, maak je van deze kaascocktail in een handomdraai een kaassalade.

Kaascocktail

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram extra belegen kaas, in kleine blokjes
  • 50 gram sla, veldsla, rucola o.i.d.
  • 100 gram gegrilde rode paprika, in kleine blokjes
  • 150 gram verse ananas
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • zout
  • een paar takjes gehakte peterselie
  • Extra nodig: een blender of een staafmixer

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaascocktail:

Doe de ananas met de chilipeper, de mayonaise en de yoghurt in een blender en mix tot een dressing. Dit kan eventueel ook met een staafmixer. Bekijk zelf hoe pittig je het wilt maken. Verwijder eventueel het zaad uit de peper of gebruik een halve als je een wat minder pittige dressing voor de kaascocktail wilt. Maak de dressing op smaak met wat zout.

Neem 4 mooie glazen. Dat kunnen cocktailglazen zijn, maar je kunt ook grote wijnglazen, of whiskey tumblers gebruiken.

Verdeel de sla over de glazen.

Daar bovenop doe je 3/4 van de gegrilde paprikablokjes.

Daar weer bovenop gaat de kaas.

Schep nu in ieder glas ongeveer 2 eetlepels van de ananasdressing.

Bestrooi de kaascocktail met de rest van de gegrilde paprika en de gehakte peterselie, en serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Steak tartare
Vleesgerechten

Steak tartare; een absolute lekkernij

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Reacties 2

  1. Jan Weber says:
    1 maand geleden

    een hele goedemiddag! wat een fantastische site is Lekker Tafelen! al veel recepten geprobeerd en allemaal super lekker! van ontbijt tot lunch enz. enz.! ga zo door zou ik zeggen!!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Daar doen we het graag voor Jan, en doorgaan? Dat doen we absoluut 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

een × drie =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen