• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Een heerlijk licht voorgerecht met kabeljauw en groene kruiden

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa –  een heerlijk fris voorgerecht met vis.

Kabeljauw als voorgerecht

Als we verse vis als voorgerecht serveren is dit vaak zalm, tonijn of garnalen. Maar ook kabeljauw is heerlijk als voorgerecht, zeker als je die na het pocheren kort marineert in een kruidenolie en op een frisse salsa van tomaat serveert. Een beetje zure room, met dezelfde kruidenolie op smaak gebracht, maakt het voorgerechtje helemaal af.

Kabeljauw pocheren en marineren

Voor de kabeljauw in kruidenolie pocheer je de vis kort in water met zout. Door de vis kort te pocheren blijft hij lekker sappig en valt hij makkelijk in stukjes uit elkaar die je daarna in een kruidenolie kunt marineren. Die kruidenolie maak je makkelijk door groene kruiden met een beetje zonnebloemolie te blenderen tot een mooie groene olie bomvol smaak. De hoeveelheid is nodig om de olie goed te kunnen mengen. De overgebleven olie is heerlijk in soepen, sauzen en salades en is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Kruidenolie maak je makkelijk door groene kruiden met een beetje zonnebloemolie te blenderen tot een mooie groene olie bomvol smaak.

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Tomatensalsa is perfect bij een witvis zoals deze kabeljauw en heel makkelijk te maken. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je de lekkerste gerechten, je hoeft er echt geen stad en land voor af te reizen om lekkere en smaakvolle gerechten te kunnen maken.

Kabeljauw

Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie

Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram kabeljauw
  • 2 tomaten
  • 8 takjes peterselie
  • 2 takjes dille
  • een bosje bieslook
  • zout / peper
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 100 ml zure room

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa:

Pluk een paar mooie takjes van de kruiden voor decoratie, snijd de rest van de peterselie en dille grof en voeg deze met ongeveer 10 sprietjes bieslook bij de olie in een hoge maatbeker. Blender met een staafmixer tot een mooie groene massa zonder grove stukken kruiden. Breng op smaak met zout en peper.

Breng in een ruime pan water aan de kook, blancheer hierin kort de tomaten waarin je een kruisje hebt gesneden. Leg de tomaten in koud water om verder garen te voorkomen. Giet het water niet weg maar voeg een theelepel zout en een beetje peper toe en zet het vuur laag. Laat de kabeljauw er rustig in zakken en houd het water tegen de kook. Na ongeveer 5 minuten afhankelijk van de dikte van de vis is deze gaar. Dit kun je testen door deze met een vork uit elkaar te halen. Als de vis gaar is zal dit makkelijk gaan. Laat het water niet koken en laat de vis ook niet te lang garen want dan wordt hij droog. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en leg deze op een bord om af te koelen.

Haal de schil van de tomaten en snijd ze in vieren. Haal de kern met de pitjes eruit en snijd van de kwarten mooie egale blokjes. Doe deze in een kommetje, maar houdt een paar blokjes achter voor decoratie. Snijd 10-15 sprietjes bieslook in ringetjes en meng deze met een eetlepel kruidenolie door de tomaat.

Pluk de kabeljauw in grove stukken boven een kom, maar hou een paar mooie stukjes achter voor decoratie. Meng de stukjes kabeljauw met 1-2 lepels kruidenolie naar smaak.

Meng de zure room met een eetlepel kruidenolie en voeg er wat extra peper en zout aan toe.

De rest van de kruidenolie kunt je gebruiken in salades, soepen en sauzen, deze olie is ongeveer een week koel houdbaar.

Verdeel de tomatensalsa over 4 schaaltjes. Verdeel hier gelijkmatig de kabeljauw over. Spuit of schep een lepel zure room met kruiden op de kabeljauw. Garneer met achtergehouden kruiden, tomaat en kabeljauw. Dit voorgerecht van kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa kun je makkelijk vooraf maken. Bewaar en serveer dit voorgerecht koud.

Tafel lekker !!

DeelPin28Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen