• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos

door Redactie
in Voorgerecht
Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos – In weekenden of als je gasten krijgt is het leuk om iets bijzonders te maken. Iets wat niet vaak op tafel staat is kalkoen. Daarom wil ik je in dit artikel iets meer vertellen over dit gevogelte. Vervolgens leg ik je uit hoe je dit kalkoenrolletje kunt maken.

Kalkoen

Kalkoen zien we steeds vaker in de supermarkt en is familie van de kip. De kalkoen is echter een vogel die niet van nature in Europa voorkomt. Maar komt uit Centraal Amerika. In noord Amerika komt een ondersoort voor van de kalkoen die traditioneel met “Thanks Giving” word gegeten. De kalkoen is in de 16e eeuw naar Europa meegenomen.

Het verschil tussen kalkoen en kip is dat kalkoen donkerder van kleur is en een grovere structuur heeft. Je kunt kalkoen in de supermarkt kopen, maar de voorkeur heeft een poelier of online zodat je weet dat je een goed stuk gevogelte koopt. Wist je trouwens dat de kalkoenfilet in de supermarkt geen volledige filet is? Maar een deel daarvan.

Kalkoenrolletjes met walnoot en abrikoos2

Kalkoenrolletje met walnoot en abrikoos

Voorgerecht voor 2 personen:

  • 1 kalkoenfilet van ongeveer 250 gram
  • 40 gram walnoot
  • 80 gram gewelde abrikozen
  • 2 eetlepels kookroom
  • flinke snuf zout en vers gemalen peper
  • opbind-touw

Leg de kalkoen op de snijplank tussen twee vellen huishoudfolie. Sla de kalkoen plat met een pan of keukenhamer, maar pas op dat je er geen gaten in slaat. Zorg ervoor dat hij gelijkmatig plat word en ongeveer 1 cm.

Zet een koekenpan op het vuur met een paar druppels olie. Rooster de walnoten tot ze beginnen te kleuren en geuren, laat ze afkoelen. Doe de walnoot en de abrikozen in een foodprocessor en maal ze fijn. Voeg vervolgens 2 el. kookroom om het geheel met elkaar te binden en laat de foodprocessor nog een paar seconden draaien. Je hebt nu een soort dikke pasta. Breng deze pasta hoog op smaak met zout en peper. Het is de smaakmaker van je kalkoenrol.

Kalkoenrolletjes met walnoot en abrikoos3Smeer de pasta in een dekkend laagje uit over de kalkoen en rol deze op. Gebruik het opbind-touw om de rol vast te zetten zoals op de foto.

Verhit een pan op middelmatig vuur en braad de kalkoenrol aan elke kant 3 minuten aan. Zet het vuur op zacht en laat de kalkoen garen en draai hem elke paar minuten om tot hij gaar is. Dit heeft tijd nodig omdat de rol vrij dik is.

Als de rol gaar is haal je de touwtjes eraf. Deze knip je heel gemakkelijk door. Snij de rol schuin in dikke plakken en leg dit mooi op een bord. Klein beetje groen erover en je hebt een echte eye-catcher.

Tafel lekker

Tags: Fruit - WalnotenVlees - GevogelteVlees - Kalkoen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

camembert uit de oven
Hapjes

Camembert uit de oven met cranberries, noten en honing

Selderijsalade met walnoten
Salade

Selderijsalade met walnoten

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Carpaccio van rookvlees
Voorgerecht

Carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Heek met notencrumble
Visgerechten

Heek met notencrumble

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen