• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Met gebakken ananas met ras el hanout

door Connie Derks
in Voorgerecht
1
2
kipcocktail

Kipcocktail met ananas – De alom bekende garnalencocktail is de traditionele eyecatcher op menig kerstmenu. Helemaal niets mis mee, in al z’n eenvoud is het een echte lekkernij! Dat klassieke voorgerecht kan je ook inspireren om het eens anders te doen. Zet bijvoorbeeld eens een kipcocktail op tafel.

De cocktail als voorgerecht

Bij een cocktail denken we al snel aan een zomers zonnetje met een vrolijk glas drank. De cocktail als voorgerecht is natuurlijk heel anders maar je humeur wordt van deze kipcocktail echt wel een stuk zonniger.

Je kunt talloze creaties bedenken bij mooie, verse ingrediënten in een glas. Het principe is simpel. Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over. Zolang je de juiste smaakcombinaties weet te kiezen kun je echt iedere dag een andere cocktail op tafel zetten.

Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over.

Onderstaand delen we een verrukkelijke kipcocktail met gebakken ananas. De kipfilet wordt gepocheerd om deze lekker sappig te houden en de ananas wordt gebakken in ras el hanout voor een fantastisch smaakprofiel. Een sausje van kerrie maakt het af en brengt het geheel samen. Deze kipcocktail zet je echt met trots op tafel.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Kipcocktail met ananas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram ananas
  • 1-2 eetlepel mangochutney
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ eetlepel gembersiroop of snufje gemberpoeder
  • zout
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een paar blaadjes sla

Bereidingswijze van dit recept

Een kipcocktail met ananas maak je zo:

Snij de kipfilet in brede repen, bij 2 kipfilets heb je dan 4 repen. Zet een pannetje met water en wat zout op. Wanneer het water kookt kan de kipfilet erin. Houd het dan tegen de kook aan. Pocheer de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Door de kip kort te pocheren blijft deze lekker sappig.

Snij de ananas in stukjes. Bak ze in een koekenpan met aanhangend sap en de ras el hanout even tot het vocht verdampt is en de ananas donkergeel is. Door de ananas met de kruiden te bakken wordt de smaak intenser.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, mayonaise, mango chutney en kurkuma. Verdun dit eventueel met wat water of room tot een licht vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.

Houdt er rekening mee dat de kip flauw is en de ananas kruidig. Snij de kip in dunne plakjes en meng deze met de ananas en de helft van de saus. Dit kan al een dag vooraf, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Neem 4 mooie royale glazen en leg hierin een blaadje sla. Schep er voorzichtig de salade overheen. Lepel vlak voor het serveren de rest van de saus over de kipcocktail.

Tip: Wanneer je de kip kleiner snijdt en geen extra vocht toevoegt aan het sausje is dit een perfecte salade voor op een stokbroodje.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin199Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

bruchetta met rucolapesto en mozzarella
Hapjes

Bruschetta met rucolapesto en mozzarella

Gebakken langoustines
Voorgerecht

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Steak tartare
Vleesgerechten

Steak tartare; een absolute lekkernij

Kaascocktail
Voorgerecht

Kaascocktail; met pittige ananasdressing

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Reacties 2

  1. Fleur says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de kipcocktail gemaakt voor een etentje en wij vonden het allemaal erg lekker. Het is een licht en fris voorgerechtje. Ik ga het zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Fijn dat het zo goed in de smaak is gevallen. Zeker in de zomer is dit een fijn voorgerecht.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

5 × een =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen