Kipcocktail met ananas – De alom bekende garnalencocktail is de traditionele eyecatcher op menig kerstmenu. Helemaal niets mis mee, in al z’n eenvoud is het een echte lekkernij! Dat klassieke voorgerecht kan je ook inspireren om het eens anders te doen. Zet bijvoorbeeld eens een kipcocktail op tafel.
De cocktail als voorgerecht
Bij een cocktail denken we al snel aan een zomers zonnetje met een vrolijk glas drank. De cocktail als voorgerecht is natuurlijk heel anders maar je humeur wordt van deze kipcocktail echt wel een stuk zonniger.
Je kunt talloze creaties bedenken bij mooie, verse ingrediënten in een glas. Het principe is simpel. Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over. Zolang je de juiste smaakcombinaties weet te kiezen kun je echt iedere dag een andere cocktail op tafel zetten.
Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over.
Onderstaand delen we een verrukkelijke kipcocktail met gebakken ananas. De kipfilet wordt gepocheerd om deze lekker sappig te houden en de ananas wordt gebakken in ras el hanout voor een fantastisch smaakprofiel. Een sausje van kerrie maakt het af en brengt het geheel samen. Deze kipcocktail zet je echt met trots op tafel.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Kipcocktail met ananas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kipfilet
- 250 gram ananas
- 1-2 eetlepel mangochutney
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 theelepel kurkuma
- ½ eetlepel gembersiroop of snufje gemberpoeder
- zout
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- een paar blaadjes sla
Bereidingswijze van dit recept
Een kipcocktail met ananas maak je zo:
Snij de kipfilet in brede repen, bij 2 kipfilets heb je dan 4 repen. Zet een pannetje met water en wat zout op. Wanneer het water kookt kan de kipfilet erin. Houd het dan tegen de kook aan. Pocheer de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Door de kip kort te pocheren blijft deze lekker sappig.
Snij de ananas in stukjes. Bak ze in een koekenpan met aanhangend sap en de ras el hanout even tot het vocht verdampt is en de ananas donkergeel is. Door de ananas met de kruiden te bakken wordt de smaak intenser.
Maak een sausje van de Griekse yoghurt, mayonaise, mango chutney en kurkuma. Verdun dit eventueel met wat water of room tot een licht vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.
Houdt er rekening mee dat de kip flauw is en de ananas kruidig. Snij de kip in dunne plakjes en meng deze met de ananas en de helft van de saus. Dit kan al een dag vooraf, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Neem 4 mooie royale glazen en leg hierin een blaadje sla. Schep er voorzichtig de salade overheen. Lepel vlak voor het serveren de rest van de saus over de kipcocktail.
Tip: Wanneer je de kip kleiner snijdt en geen extra vocht toevoegt aan het sausje is dit een perfecte salade voor op een stokbroodje.
Tafel lekker !!
Ik heb de kipcocktail gemaakt voor een etentje en wij vonden het allemaal erg lekker. Het is een licht en fris voorgerechtje. Ik ga het zeker nog een keer maken.
Fijn dat het zo goed in de smaak is gevallen. Zeker in de zomer is dit een fijn voorgerecht.