• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Met gebakken ananas met ras el hanout

door Connie Derks
in Voorgerecht
1
2
kipcocktail

Kipcocktail met ananas – De alom bekende garnalencocktail is de traditionele eyecatcher op menig kerstmenu. Helemaal niets mis mee, in al z’n eenvoud is het een echte lekkernij! Dat klassieke voorgerecht kan je ook inspireren om het eens anders te doen. Zet bijvoorbeeld eens een kipcocktail op tafel.

De cocktail als voorgerecht

Bij een cocktail denken we al snel aan een zomers zonnetje met een vrolijk glas drank. De cocktail als voorgerecht is natuurlijk heel anders maar je humeur wordt van deze kipcocktail echt wel een stuk zonniger.

Je kunt talloze creaties bedenken bij mooie, verse ingrediënten in een glas. Het principe is simpel. Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over. Zolang je de juiste smaakcombinaties weet te kiezen kun je echt iedere dag een andere cocktail op tafel zetten.

Combineer twee, maximaal 3 mooie smaken, serveer met wat sla in een glas en giet er een lekker sausje over.

Onderstaand delen we een verrukkelijke kipcocktail met gebakken ananas. De kipfilet wordt gepocheerd om deze lekker sappig te houden en de ananas wordt gebakken in ras el hanout voor een fantastisch smaakprofiel. Een sausje van kerrie maakt het af en brengt het geheel samen. Deze kipcocktail zet je echt met trots op tafel.

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.

Kipcocktail met ananas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram ananas
  • 1-2 eetlepel mangochutney
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ eetlepel gembersiroop of snufje gemberpoeder
  • zout
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • een paar blaadjes sla

Bereidingswijze van dit recept

Een kipcocktail met ananas maak je zo:

Snij de kipfilet in brede repen, bij 2 kipfilets heb je dan 4 repen. Zet een pannetje met water en wat zout op. Wanneer het water kookt kan de kipfilet erin. Houd het dan tegen de kook aan. Pocheer de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit het water en laat afkoelen. Door de kip kort te pocheren blijft deze lekker sappig.

Snij de ananas in stukjes. Bak ze in een koekenpan met aanhangend sap en de ras el hanout even tot het vocht verdampt is en de ananas donkergeel is. Door de ananas met de kruiden te bakken wordt de smaak intenser.

Maak een sausje van de Griekse yoghurt, mayonaise, mango chutney en kurkuma. Verdun dit eventueel met wat water of room tot een licht vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.

Houdt er rekening mee dat de kip flauw is en de ananas kruidig. Snij de kip in dunne plakjes en meng deze met de ananas en de helft van de saus. Dit kan al een dag vooraf, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Neem 4 mooie royale glazen en leg hierin een blaadje sla. Schep er voorzichtig de salade overheen. Lepel vlak voor het serveren de rest van de saus over de kipcocktail.

Tip: Wanneer je de kip kleiner snijdt en geen extra vocht toevoegt aan het sausje is dit een perfecte salade voor op een stokbroodje.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin153Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Scampi pakketje met zeekraal
Voorgerecht

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes
Soep

Romige roze aspergesoep; met zomerbietjes

Carpaccio van honingmeloen
Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade
Voorgerecht

Gevulde vleestomaten met avocado mozzarella salade

Gravad Lax - Gemarineerde zalm
Voorgerecht

Gravad Lax, gemarineerde zalm

tataki van tonijn
Voorgerecht

Tataki van tonijn

asperges met gerookte zalm
Voorgerecht

Asperges met gerookte zalm, een smaakvol voorafje

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Reacties 2

  1. Fleur says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de kipcocktail gemaakt voor een etentje en wij vonden het allemaal erg lekker. Het is een licht en fris voorgerechtje. Ik ga het zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Fijn dat het zo goed in de smaak is gevallen. Zeker in de zomer is dit een fijn voorgerecht.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen