Kippenvleugels in een pittige marinade – Kippenvleugeltjes worden vaak geserveerd als warm borrelhapje. En daar zijn ze natuurlijk ook prima geschikt voor. Tenslotte houden de meeste mensen wel van kip, en kun je met de marinade of de kruiden alle kanten uit. Hartstikke leuk en hartstikke lekker dus. Maar weet je dat je die borrelhapjes ook kunt serveren als een lekker voorgerecht? Serveer er een paar op een klein bordje, met op elk bordje een klein schaaltje dipsaus. Natuurlijk voorzie je ze wel van een lekker smaakje door de kippenvleugels in een pittige marinade te marineren. Zo maak je een lekker, niet te zwaar voorgerecht dat je ook heel goed bij een maaltijd met een oosters tintje kunt serveren.
Kippenvleugels kopen
Kippenvleugels kun je kopen bij de slager of de poelier, maar er zijn ook wel supermarkten die ze verkopen. Er worden ‘hele kippenvleugels’ en ‘platte kippenvleugels’ verkocht. Platte kippenvleugels zijn ontdaan van het bovenste stukje. Als borrelhapje uit de hand, eten de kleinere, platte kippenvleugels iets makkelijker. Voor het recept van kippenvleugels in een pittige marinade maakt het niet zoveel uit welke soort je gebruikt, ze kunnen allebei gebruikt worden.
Kippenvleugels in een pittige marinade
Let op, de bereidingstijd bij het recept is exclusief marineren. Je kunt de kip ook de avond van tevoren in de marinade zetten.
De kippenvleugels in een pittige marinade kun je natuurlijk ook gewoon als borrelhapje serveren.
In het recept wordt de kip in de oven gegaard. Dit gaat ook heel goed op de barbecue. Let er wel op dat het niet te hard gaat en dat de kip goed gaar wordt.
Als je dan de kippenvleugeltjes in een pittige marinade gaat maken heb je als voordeel dat je die marinade ook kunt gebruiken om er andere kipdelen mee te marineren. De marinade is ook heerlijk op kippendijen, of kippenpoten of drumsticks. Je kunt ook stukjes kipfilet marineren, en ze serveren met wat witte rijst en groenten voor een complete maaltijd.
Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!
Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed idee!
Vlees
Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.
Kippenvleugels in een pittige marinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 kippenvleugels
- 125 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel tandoorikruiden
- 1/2 rode chilipeper
- 1 eetlepel gembersiroop
- sap van een halve limoen
- 1 teentje knoflook
- 125 gram Griekse yoghurt (dipsaus)
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels hotcurrypoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenvleugels in een pittige marinade:
Doe 125 gram Griekse yoghurt, de tandoorikruiden, de chilipeper, de gembersiroop, het limoensap en de gehakte knoflook in een grote kom en meng het tot een marinade. Voeg de kippenvleugels toe aan de marinade en zorg dat elke kippenvleugel een laag krijgt. Marineer de kippenvleugels minstens een uur, maar het liefst langer.
Maak een dipsausje door 125 gram Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, de hotcurrypoeder, de knoflookpoeder, en de kurkuma.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de kippenvleugels op de bakplaat. Zet de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven. Draai de kip na een kwartier om, zodat de andere kant ook bruin wordt.
Let er wel op dat de kippenvleugeltjes niet verbranden, als het te hard gaat dek ze dan af met aluminiumfolie.
Serveer de kippenvleugels in een pittige marinade als een voorgerecht. Leg drie stuks op een klein bordje, en zet op elk bordje ook een klein schaaltje dipsaus.
Tafel lekker !!