Kleine quiches met zalm en garnalen – Grote quiches met verse vis zijn heerlijk, maar misschien zijn kleintjes stiekem nog wel lekkerder. Met kleine quiches, gevuld met zalm en garnalen, maak je een fijne lunch. Zo’n lunch of brunch met gerookte zalm sla je natuurlijk niet over. Een kopje soep erbij en je serveert een complete maaltijd. Overigens zijn de quiches ook een lekkere, warme, borrelhap.
Verse vis en schaaldieren
In het recept van de kleine quiches met zalm en garnalen hebben we gerookte zalm en roze garnalen gebruikt. Je kunt gewone gerookte zalm gebruiken, maar ook sockeye zalm past prima in de quiches. De felrode sockeye zalm geeft ook een mooi kleurcontrast met de garnalen. De roze garnalen kun je ook vervangen door Hollandse garnalen. Kies waar je zelf de voorkeur aan geeft.
De kleine quiches met zalm en garnalen van tevoren maken
Soms kan het wel eens handig zijn als je een gerecht van tevoren kunt maken. De kleine quiches met zalm en garnalen kun je makkelijk al wat eerder bakken. Laat ze dan afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Haal ze, als je ze gaat opwarmen, uit de vormpjes en zet ze zo op het rooster in de voorverwarmde oven. Zo blijft de bodem van de quiches lekker knapperig.
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm
Er zijn weinig visproducten die zo veelzijdig zijn als gerookt zalm. Want je kunt geweldig ontbijten, lunchen of brunchen met gerookte zalm.
Kleine quiches met zalm en garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 plakjes bladerdeeg
- 100 gram gepelde, niet te grote, garnalen naar keuze
- 100 gram gerookte zalm
- 2 eieren
- 75 ml kookroom
- een paar takjes peterselie, gehakt
- panko of paneermeel
- zout en peper
- boter om in te vetten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kleine quiches met zalm en garnalen:
Ontdooi het bladerdeeg.
Snijd de zalm in reepjes.
Vet de vormpjes in met wat boter.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Strooi wat paneermeel of panko over de deegbodem.
Verdeel de garnalen en de zalmreepjes over de vormpjes.
Klop in een kom de eieren los met de kookroom. Voeg de gehakte peterselie toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verdeel het eiermengsel over de 4 vormpjes, maar vul ze tot iets onder de rand.
Zet de quiches in de oven en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
Haal de quiches uit vormpjes en zet ze even op een rooster.
Serveer direct, of laat ze afkoelen en warm later even op in de oven. Bewaar ze dan wel in de koelkast.
Tafel lekker !!