Verrassende krokante pasteitjes met camembert en serranoham, een heerlijk krokante buitenkant en onverwacht smeuïg van binnen.
Weg van de standaard
Bij pasteitjes denken we aan bladerdeegbakjes met een holte die we vullen met ragout. Daar is niets mis mee maar soms eens iets anders dan de standaard is ook lekker. Deze pasteitjes met camembert zijn gemaakt met filodeeg. Het ziet er zeer kunstig uit maar het is zo gepiept. Laat je gasten maar denken dat je uren in de keuken hebt gestaan, jij weet wel beter.
Een Franse zonde
Dat je een camembert in een gerecht verwerkt kan er bij de gemiddelde Fransman niet in. Maar we konden het niet laten om dit heerlijke Franse kaasje te verwerken in dit heerlijke pasteitje. Je kunt er natuurlijk ook elk anders soort kaas voor gebruiken maar een goede Camembert smelt zo heerlijk weg.
Franse kaas; De populairste soorten inclusief recepten
Ben je een kaasliefhebber? Dan ben je ongetwijfeld ook gek op Franse kaas! We hebben de populairste soorten op een rijtje gezet. Lees je mee?
Krokante pasteitjes met camembert
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 blaadjes filodeeg
- 250 gram camembert
- 1 ei
- 100 ml slagroom
- 4 plakjes Serranoham
- 2 takjes tijm
- peper/zout
- zonnebloem of olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je krokante pasteitjes met camembert:
Neem een muffin bakvorm en vet 8 holtes in met olie. Verdeel de 8 holtes een beetje over het blik. Haal de filodeeg uit de verpakking en leg 8 vellen op elkaar. Als je over hebt, bewaar je dit voor een andere keer. Snij de 8 vellen in 4 ongeveer gelijke stukken. Leg er een vochtige handdoek overheen om uitdrogen te voorkomen. Neem nu de bovenste 4 velletjes en smeer ze in met olie. Leg ze kruislings op elkaar met de oliekant naar boven zodat er een soort bloem ontstaat. Duw dit in een van de ingevette holtes en ga verder met de rest.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het ei met de room en een heel klein beetje zout en flink peper los. Gebruik niet te veel zout want de ham is ook al zout. Snij de camembert in 8 stukjes die in de vormpjes passen. Snij de plakjes ham in 4 stukjes. Leg nu in ieder bakje een stukje ham met een stukje camembert. Giet er het eimengsel op. Maak ze niet te vol anders wordt het een knoeiboel want het komt nog omhoog tijdens het bakken. Verdeel de overgebleven stukjes ham over de bakjes en duw ze half in het mengsel. Bestrooi met de tijm en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. De vulling mag nog iets wiebelen, dit komt door de kaas en het gaart nog een beetje na. Serveer de krokante pasteitjes met camembert heet of lauwwarm.
Tafel lekker !!