Langoustines met asperges – Nog op zoek naar een lekker luxe voorgerechtje voor bij een bijzonder etentje? Denk dan eens aan langoustines met asperges. Dat klinkt heel chic, en dan lijkt het al snel ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. De schaaldieren stoom je boven wat visbouillon, de asperges kook je gewoon. Een simpel sausje met citroen erbij maakt het compleet. Serveer het op een mooi bordje en je hebt een bijzonder en lekker voorgerecht!
Langoustines
Langoustines, dat zijn toch grote garnalen? Als je wel eens in een vishandel of bij de viskraam op de markt komt, heb je ze vast wel eens gezien, die langoustines. Mogelijk dacht je dat het uit de kluiten gewassen garnalen als gamba’s waren. Maar wist je dat langoustines helemaal geen garnalen zijn? Het zijn namelijk zeekreeften of Noorse kreeften. Langoustines smaken anders dan garnalen. De smaak van die schaaldieren is verfijnd en wat zoetig, met toch ook wel een ziltige ondertoon. En dat combineert de langoustines dan weer geweldig met die asperges. Ondanks dat het geen garnalen zijn, zijn ze wel net zo lekker als garnalen. Misschien nog wel lekkerder! Je kunt langoustines vers kopen of diepgevroren. Asperges en vis zijn overigens sowieso een fantastische combi.
Langoustines met asperges – tip
Witte asperges, dat is een echte voorjaarsgroente. De koningin onder de groente wordt ze ook wel genoemd. Die heerlijke groente is dus een heel geschikt ingrediënt om te verwerken in een wat luxer voorgerecht. Let er op als je ze koopt dat ze wel vers zijn. Laat de droge exemplaren liggen. Verse asperges bewaar je in een vochtige theedoek gerold in de groentelade van de koelkast.
Er zijn voor dit voorgerechtje met langoustines witte asperges gebruikt. Je kunt ze ook vervangen door groene asperges, die doen het ook prima in dit gerecht. Net wat je zelf het lekkerst vindt.
Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!
Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!
Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie
Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.
Langoustines met asperges
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 langoustines
- 12 witte asperges, geschild
- 500 ml visbouillon
- 4,5 eetlepels crème fraîche
- 3 theelepels versgeperst citroensap
- 1,5 theelepel citroenrasp
- 3 eetlepels witte wijn
- zout en witte peper
- paar takjes peterselie, gehakt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je langoustines met asperges:
Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Kook de asperges gaar in wat water met zout en laat ze heel goed uitlekken.
Breng de bouillon aan de kook in een pan waarin een stoommandje past. Stoom hierin in een paar minuten de langoustines gaar. Laat ze uitlekken.
Doe de crème fraîche met de wijn, het versgeperste citroensap en de citroenrasp in een kommetje en klop tot een sausje. Breng op smaak met wat witte peper, indien nodig een beetje zout. Roer de gehakte peterselie erdoor.
Schik per persoon drie asperges en drie langoustines op een mooi bord. Leg er een schepje van de saus bij en strooi er wat gehakte peterselie overheen.
Serveer het voorgerechtje direct.
Tafel lekker !!