• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Open lasagne met gerookte paling en kruidensaus

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
open lasagne met gerookte paling en kruidensaus

Open lasagne met gerookte paling en kruidensaus – dit voorgerecht is mooi om te zien, geweldig lekker en vrij eenvoudig te maken!

Open lasagne met gerookte paling

Lasagne kennen we allemaal, maar een open lasagne is iets minder bekend. Het verschil zit hem er in dat bij een open lasagne de lasagne bladeren en de vulling eerst gegaard worden en dat de open lasagne meestal op het bord pas wordt opgebouwd. Hij wordt dus niet in de oven in de saus gegaard. Doordat alle onderdelen apart gegaard worden zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarom kun je ook gerookte paling gebruiken, want deze wil je niet in een ovenschotel verwerken dat is eeuwig zonde.

Een mooi en smakelijk gerecht

Open lasagne met gerookte paling is behalve erg lekker ook erg mooi om te zien. En het leuke aan dit gerecht is dat het ook nog eens vrij makkelijk te bereiden is door het gebruik van gerookte vis. Je zorgt voor heerlijke gerookte paling, een makkelijke kruidensaus met verse kruiden en verse lasagnevellen die je eerst op maat maakt en dan een paar minuten kookt. Lees hier hoe je zelf verse pasta maakt. Pastavellen uit het koelvak kunnen een uitkomst zijn voor de minder ervaren kok of om tijd te winnen. Op het bord stapel je alles in laagjes en klaar ben je.

Verse kruiden maken het af

Een gerecht als dit staat of valt met het gebruik van kruiden en specerijen. Vooral bij vis moet je voorzichtig zijn met welke kruiden je gebruikt om de smaken van de kruiden je visgerechten niet te laten overheersen. Nu is gerookte paling al helemaal op smaak, dus daar hoef je niets meer aan te doen, maar dat betekent wel dat de rest van het gerecht de smaak van de vis goed tot zijn recht moet laten komen. Gebruik daarom zachte smaken en frisse kruiden. In deze open lasagne met gerookte paling houden we het dan ook simpel. We maken een zacht romige saus met verse peterselie en dille en vlak voor het serveren gebruiken we een beetje lekkere olijfolie en leggen een partje limoen op het bord voor de liefhebber.

Open lasagne met gerookte paling en kruidensaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • verse lasagnevellen
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • +/- 300 gram gerookte paling
  • 6 takjes verse peterselie
  • 4 takjes verse dille
  • zout/peper
  • olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je open lasagne met gerookte paling en kruidensaus:

Haal de gerookte paling uit de koelkast en snijd van iets meer dan de helft 8 mooie stukken, de rest snijd je in reepjes. Zet opzij om op temperatuur te komen.

Maak een bechamelsaus door de boter te smelten. Roer er de bloem door en laat dit even goed doorgaren. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en laat dit goed doorkoken. De saus moet gaar zijn, smaakt deze iets zoetig dan moet hij nog even doorkoken. Zet opzij.

Haal een paar mooie plukjes van de kruiden en leg opzij voor de decoratie. De rest van de kruiden hak je fijn. Snijd 3 cirkels van ongeveer 8 cm doorsnede per persoon uit de lasagnevellen. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de verse pasta tot deze beetgaar is, dit zal ongeveer 4-8 minuten zijn, maar dat is heel verschillend per pasta. Om goed te kunnen testen is het makkelijk om een restje deeg van het uitsnijden mee te laten koken en deze te proeven op gaarheid. Roer tussentijds om plakken te voorkomen. Eenmaal gaar leg je de lasagnerondjes op een stukje keukenpapier.

Meng de slagroom door de saus en verwarm dit tot een mooie lopende saus. Voeg wanneer nodig nog iets meer slagroom toe. Zet het vuur uit en meng er de verse kruiden door. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.

Zet 4 borden klaar en laat op ieder bord een lepeltje saus vallen en strijk dit uit. Dit is om de lasagne op te leggen. Zo gaat deze niet zo schuiven of juist plakken op het bord.

Leg op ieder bord een velletje lasagne. (Verdeel de saus denkbeeldig in 3 porties, 1 portie is voor 4 velletjes lasagne) Schep op ieder rondje een lepel saus die je goed verdeeld. Bestrooi met de helft van de stukjes paling. Herhaal deze stap. Dek alles af met het laatste lasagnevel en verdeel er de rest van de saus over. Decoreer de open lasagne met gerookte paling met de stukken paling en de blaadjes verse kruiden. Serveer lauwwarm met een schijfje citroen.

Tip: Gooi het kookwater niet weg , gebruik dit eventueel om de lasagne rondjes nog even in op te warmen vlak voor het serveren. Dep ze daarna wel even droog om schuiven te voorkomen.

Tafel lekker !!

DeelPin43Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Een voorgerecht serveren
Kookschool

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Poké bowl gerookte vis
Visgerechten

Poké bowl met gerookte vis

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen