Paling op toast – simpel, eerlijk en heerlijk
Met paling op toast serveer je de kracht van eenvoud
Het mag eigenlijk geen recept heten, maar deze manier om paling te serveren is zo lekker dat we het toch onder de aandacht willen brengen. Al jaren wordt de paling puur uit het vuistje gegeten of op toast, soms met een beetje boter, maar bij een goede malse gerookte paling is dat niet echt nodig.
Pure smaken
Er zijn veel manieren om verse vis en gerookte vis te serveren, maar voor gerookte paling is deze manier toch eigenlijk wel een van de lekkerste. Dat paling op toast zo populair is, komt onder andere omdat het erg makkelijk te maken is en je er geen gekke dingen voor in huis hoeft te halen.
Door de eenvoudige en neutrale smaak van witbrood komt de smaak van de gerookte vis goed tot zijn recht. Ook de structuren kloppen, het knapperige droge van de toast en het zachte vette van de paling vullen elkaar perfect aan.
Niets meer aan doen
Sommige dingen kun je bijna niet meer verbeteren, die zijn zo goed in hun eenvoud dat ze door de jaren heen gemaakt blijven worden. In een restaurant zullen ze er wel leuke items aan toe voegen om het net iets spectaculairder te maken en er meer een beleving van te maken. Thuis is een simpele geroosterde witte boterham, die je netjes gesneden hebt, meer dan voldoende om van gerookte paling op toast te kunnen genieten.
Terug van de vismarkt eet je paling op toast
Dit is nu typisch zo’n gerecht dat je maakt als je terugkomt van de vismarkt. Want eerlijk is eerlijk, paling is niet zo goedkoop. Als jij ergens een kilootje betaalbare paling hebt kunnen scoren is het feest om eenmaal thuis dit recept te maken. Tip: Combineer vis kopen met een dagje of weekendje naar de kust. Zo heb je twee in één. Je bent er even uit, en je komt thuis met heerlijke vis.
Gerookte vis
Met gerookte vis zet je altijd iets lekkers op tafel. Voor inspiratie, een makkelijk recept of tips ben je hier op de goede plek.
Paling op toast
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 stukken gerookte paling
- 4-6 sneetjes wit (casino) brood
- roomboter (optioneel)
- groene kruiden (garnering)
Bereidingswijze van dit recept
Paling op toast maken doe je zo:
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster. Besmeer, als het brood afgekoeld is, de sneetjes eventueel met roomboter. Snijd de korstjes van het brood en snijd ze, afhankelijk van de dikte van de paling, in 3 of 4 reepjes. Snijd de paling in even grote stukken als het brood en leg ze op de stukjes geroosterd brood. Decoreer eventueel naar wens.
Tafel lekker !!