• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Pastinaaksoep; een basisrecept

door Elise de Haan
in Soep, Voorgerecht
0
2
Pastinaaksoep; een basisrecept

Pastinaaksoep – Als je op zoek bent naar een heerlijk basisrecept voor een fluwelige pastinaaksoep, lees dan snel verder. Want van goede basisrecepten kun je er tenslotte nooit genoeg hebben.

Pastinaaksoep

Deze pastinaaksoep is heerlijk om zo te eten, maar zeker ook heel geschikt om te vullen tot een goede maaltijdsoep of om met een lekkere topping te garneren. Het basisrecept is een romige, vegetarische soep, en als je de room vervangt door een plantaardig alternatief kun je hem zelfs vegan maken. De vulling of topping pas je aan naar eigen smaak. Vlees, garnalen, paddenstoelen of groente, er zijn heel veel mogelijkheden om er jouw pastinaaksoep van te maken. Dus we willen zeggen; wees eens creatief in de keuken, maak eens pastinaaksoep en laat ons ook vooral het resultaat weten!

Pastinaak

Pastinaak hoorde ooit een beetje tot de een vergeten groenten. De laatste jaren zie je deze witte wortels echter weer overal opduiken. En dat is dan ook zeker niet onterecht, want pastinaak is een heerlijke en veelzijdige groente, die je voor werkelijk alles kunt inzetten. Van een heerlijk basisrecept voor een soep als voorgerecht, maar ook een gevulde pastinaaksoep, tot een salade tot een stamppotje. En wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten?

Wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten?

Pastinaaksoep; een basisrecept

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo pastinaak, geschild en in stukjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml kookroom of een plantaardig alternatief
  • 1 eetlepel citroensap
  • neutrale olie om in te bakken
  • witte peper en zout
  • verder nodig: een staafmixer of blender

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je pastinaaksoep:

Verhit wat olie in een soeppan. Bak hierin de ui, de knoflook, de bleekselderij en de pastinaak licht aan. Laat het niet te veel kleuren. Zodra de ui glazig is voeg je de groentebouillon toe. Laat de groenten op een laag vuurtje in een minuut of 20 gaar worden.

Zet dan het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kookroom toe en mix deze even mee. Breng de pastinaaksoep op smaak met witte peper, zout en een eetlepel citroensap.

Serveer de soep zo, eventueel gegarneerd met wat peterselie of een ander groen kruid. Of vul de soep met wat lekkere gare groente, garnalen of blauwe kaas.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteGroente - Wortels
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Minestrone met boerenkool
Maaltijdsoep

Minestrone met boerenkool; gebruik boerenkool ook eens zo

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Kaassoep met geroosterde knoflook
Soep

Kaassoep met geroosterde knoflook

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Kippensoep
Soep

Kippensoep; lekker Hollands!

Reacties 2

  1. DENISE says:
    3 weken geleden

    CHAPEAU ALLEMAAL ZO LEKKER DUS PROBEER IK ELKE DAG EENTJE ERVAN EN DAT IS ECHT SMULLEN
    DANK VOOOR AL DAT LEKKERS

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 weken geleden

      Dankjewel voor het compliment, Denise. Leuk om te horen dat je vaak de recepten van Lekker Tafelen gebruikt bij het koken!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen