Pastinaaksoep – Als je op zoek bent naar een heerlijk basisrecept voor een fluwelige pastinaaksoep, lees dan snel verder. Want van goede basisrecepten kun je er tenslotte nooit genoeg hebben.
Pastinaaksoep
Deze pastinaaksoep is heerlijk om zo te eten, maar zeker ook heel geschikt om te vullen tot een goede maaltijdsoep of om met een lekkere topping te garneren. Het basisrecept is een romige, vegetarische soep, en als je de room vervangt door een plantaardig alternatief kun je hem zelfs vegan maken. De vulling of topping pas je aan naar eigen smaak. Vlees, garnalen, paddenstoelen of groente, er zijn heel veel mogelijkheden om er jouw pastinaaksoep van te maken. Dus we willen zeggen; wees eens creatief in de keuken, maak eens pastinaaksoep en laat ons ook vooral het resultaat weten!
Pastinaak
Pastinaak hoorde ooit een beetje tot de een vergeten groenten. De laatste jaren zie je deze witte wortels echter weer overal opduiken. En dat is dan ook zeker niet onterecht, want pastinaak is een heerlijke en veelzijdige groente, die je voor werkelijk alles kunt inzetten. Van een heerlijk basisrecept voor een soep als voorgerecht, maar ook een gevulde pastinaaksoep, tot een salade tot een stamppotje. En wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten?
Wist je dat pastinaak een prima aardappelvervanger is voor als je koolhydraatarm wilt eten?
Pastinaaksoep; een basisrecept
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo pastinaak, geschild en in stukjes
- 2 uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, in grove stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1,5 liter groentebouillon
- 100 ml kookroom of een plantaardig alternatief
- 1 eetlepel citroensap
- neutrale olie om in te bakken
- witte peper en zout
- verder nodig: een staafmixer of blender
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je pastinaaksoep:
Verhit wat olie in een soeppan. Bak hierin de ui, de knoflook, de bleekselderij en de pastinaak licht aan. Laat het niet te veel kleuren. Zodra de ui glazig is voeg je de groentebouillon toe. Laat de groenten op een laag vuurtje in een minuut of 20 gaar worden.
Zet dan het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kookroom toe en mix deze even mee. Breng de pastinaaksoep op smaak met witte peper, zout en een eetlepel citroensap.
Serveer de soep zo, eventueel gegarneerd met wat peterselie of een ander groen kruid. Of vul de soep met wat lekkere gare groente, garnalen of blauwe kaas.
Tafel lekker !!
CHAPEAU ALLEMAAL ZO LEKKER DUS PROBEER IK ELKE DAG EENTJE ERVAN EN DAT IS ECHT SMULLEN
DANK VOOOR AL DAT LEKKERS
Dankjewel voor het compliment, Denise. Leuk om te horen dat je vaak de recepten van Lekker Tafelen gebruikt bij het koken!