Salsa van komkommer en appel – Dit is lekker en gezellig tafelen op zijn best. Puur, simpel, maar ook een echte gangmaker, dit voorgerecht. Een salsa van komkommer en appel, heel makkelijk te maken volgens het recept dat je in dit artikel vindt. Een gerecht om te delen!
Gezelligheid aan tafel
Smakelijk en gezond eten is belangrijk, maar zonder gezelligheid smaakt het eten maar half zo lekker. En wat is er nu gezelliger dan met vrienden of familie samen aan een grote tafel te delen van heerlijke zelfgemaakte gerechten. Begin met een lekker ongedwongen voorgerecht te maken, zoals een salsa van komkommer en appel. Dit is een recept voor een heerlijke en lichte salsa, die je op tafel zet met een grote schaal tortillachips. Door de tortillachips in een grote schaal op tafel te zetten creëer je al onbewust heel makkelijk een samenhorigheidsgevoel, want je moet immers delen. Zo komen de gesprekken vanzelf op gang.
Tortillachips met salsa van komkommer en appel
Geef dus eens tortillachips als makkelijk voorgerecht en serveer dit met een frisse lichte dip zoals een komkommer salsa met appel. Ben je met een groot gezelschap zet dan meerdere salsa’s op tafel zodat iedereen dubbelop kan genieten. Je kunt er een tomatensalsa of een salsa van peer en avocado bij maken, die passen er perfect bij. Kijk voor een recept elders op de website. Omdat salsa gemaakt is van groenten en/of fruit zijn ze licht, zodat je ook niet overvol raakt van alleen het voorgerecht.
Een paar tips bij het recept: zo smaakt die salsa nog lekkerder
Snijd de ingrediënten voor een salsa zo fijn mogelijk, zodat je alle smaken in iedere hap hebt. Het is ook makkelijker met opscheppen, het valt dan niet zo snel van de chips. Ga de salsa niet tot moes hakken, maar probeer allemaal kleine losse blokjes te snijden. Met een goed scherp mes kom je een heel eind.
Je kunt de salsa van komkommer en appel een paar uurtjes eerder maken en in de koelkast bewaren. Zo kunnen de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en wordt de salsa goed koud. Ook makkelijk voor jou, zo kun je tijd voor je vrienden vrij maken in plaats van in de keuken te staan. Als je de tortillachips, voor je die op tafel zet, eerst even in de oven verwarmt, heb je een superlekker voorgerecht. Warm, koud, krokant, fris en spicy. In dit recept zitten lekker veel contrasten. Dat wordt in ieder geval een lekkere en gezellige start van de maaltijd.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!
Salsa van komkommer en appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram komkommer
- 100 gram jonagold appels
- 75 gram rode ui
- 10 gram koriander, gehakt
- 1 limoen
- 1 theelepel honing
- zout
- een paar druppels tabasco
- tortillachips, smaak naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je salsa van komkommer en appel:
Snijd als eerste de komkommer in de lengte in dunne plakjes en snijd hier dunne reepjes van, draai een kwartslag en snijd er dan kleine blokjes van en doe ze in een kom.
Snijd de ui zo fijn mogelijk en doe die bij de komkommer.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp boven de kom en pers het sap er uit. Meng dit even kort door elkaar.
Snijd nu de appel in dezelfde kleine blokjes als de komkommer en meng ze direct door de rest van de ingrediënten om verkleuring te voorkomen.
Breng de salsa op smaak met fijngehakte koriander, honing, tabasco en zout en zet hem in de koelkast.
Verwarm de tortillachips door de chips op een bakplaat te verdelen en 5-10 minuten in een oven van 180 graden te verwarmen.
Roer de salsa van komkommer vlak voor het serveren nog even goed door en giet het overtollige vocht weg.
Doe de chips en de salsa in schalen en serveer.
Tafel lekker !!