Scampi met romig komkommersausje – Wij worden zielsgelukkig van kleuren in de keuken. Het geeft ons echt een kick als je die kleuren van verse ingrediënten ziet samenkomen in een pan of op het bord. Je beseft direct weer dat je met echte verse ingrediënten werkt en tja … dat is koken!
De ziltigheid van de scampi’s en de frisheid van de komkommer komen in onderstaand gerechtje perfect samen. Scampi met romig komkommersausje is een mooie zomerse variant op de bekende garnalencocktail.
Het bereiden van komkommer is misschien niet een alledaagse gewoonte, maar deze bereidingswijze kan simpelweg niet mislukken. Probeer het maar!
Alleen maar blije gezichten
Scampi met romig komkommersausje kun je als voorgerecht serveren, maar ook als starter voor een barbecue. Geef er goed brood met zeewierboter bij en iedereen wordt enthousiast. Dit valt niet onder de supersnelle gerechten. Het is geen fastfood. Scampi met romig komkommersausje is een gerechtje dat zorgt voor blije gezichten. Het kan zijn dat je gasten even heel stil zijn, dat komt doordat het lekker is. Maak je geen zorgen!
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Scampi met romig komkommersausje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 komkommers
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteentje
- peper, zout, cayennepeper
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 28 scampi’s, van het darmkanaal ontdaan
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 200 ml. room
- wat fijngesnipperde peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je scampi met romig komkommersausje:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof deze glazig in een beetje boter.
Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes van ca. 1 centimeter. Voeg deze bij de ui en de knoflook. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zout, peper en het halve kippenbouillonblokje.
Giet de room erbij en laat even opkoken. Zet dan het vuur laag en laat ca. 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen.
Kruid de scampi met peper, zout en een beetje cayennepeper. Bak de gekruide scampi’s in een beetje goede olijfolie tot ze gaar zijn.
Dresseer op het bord een beetje komkommersaus, schik hier de scampi op en versier met gesnipperde peterselie.
Serveer de scampi met romig komkommersausje direct.
Tafel lekker !!