Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Scampi met romig komkommersausje

Wij worden zielsgelukkig van kleuren in de keuken. Scampi met romig komkommersausje is zo’n kleurrijk en smaakvol gerecht. Serveer als voorgerecht.

0 1.816

Scampi met romig komkommersausje – Wij worden zielsgelukkig van kleuren in de keuken. Het geeft ons echt een kick als je die kleuren van verse ingrediënten ziet samenkomen in een pan of op het bord. Je beseft direct weer dat je met echte verse ingrediënten werkt en tja….. dat is koken!

De ziltigheid van de scampi’s en de frisheid van de komkommer komen in onderstaand gerechtje perfect samen. Het bereiden van komkommer is misschien niet een alledaagse gewoonte, maar deze bereidingswijze kan simpelweg niet mislukken. Probeer het maar! Je kunt dit als voorgerecht serveren, maar ook als starter voor een barbecue. Geef er goed brood met zeewierboter bij en iedereen wordt enthousiast.

Scampi met romig komkommersausje

Voorgerecht voor 4 personen

  • 1 komkommers
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteentje
  • peper, zout, cayennepeper
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 28 scampi’s, van het darmkanaal ontdaan
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 200 ml. room
  • wat fijn gesnipperde peterselie

Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof deze glazig in een beetje boter.

Snijd de ongeschilde komkommer in blokjes van ca. 1 centimeter. Voeg deze bij de ui en de knoflook. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden, zout, peper en het halve kippenbouillonblokje.

Giet de room erbij en laat even opkoken. Zet dan het vuur laag en laat ca. 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen.

Kruid de scampi met peper, zout en een beetje cayennepeper. Bak de gekruide scampi’s in een beetje goede olijfolie tot ze gaar zijn.

Dresseer op het bord een beetje komkommersaus, schik hier de scampi op en versier met gesnipperde peterselie.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer