Scampi pakketje met zeekraal , courgette en komkommer – Scampi’s niet iedereen vindt ze lekker, maar de liefhebber doet er alles voor. Juist voor deze liefhebber is dit recept. Want in dit recept combineren we de rijke smaak van scampi’s met een aantal mooie ingrediënten. Maak er een pakketje van en bereidt het op de barbecue of in de oven.
Zilte groenten
Zilte groenten worden met de dag populairder. Zeekraal en lamsoren zijn de bekendste versies. Tegenwoordig is er echter veel meer.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 gele courgette
- 1 komkommer
- 250 gram zeekraal
- peper en zout
- hot & spicy mix en peper met knoflook (dit zijn kruiden molentjes)
- 1 koffielepel currypoeder
- ongeveer 8 cm knoflookboter (rolletje)
- 1 ui
- 32 scampi's (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
- witte wijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de scampi pakketjes:
De zeekraal ontdoen van het harde uiteinde en beetgaar stomen. Ontdoe de courgette en komkommer van de zaadlijsten en snijd in fijne brunoise. Stoom beetgaar.
Leg aluminiumfolie in een kruis op elkaar en leg de zeekraal als eerste op de folie.
Hierop komen per pakje 2 × 1 cm knoflookboter en de stukjes ui in halve ringen gesneden, deze worden gekruid met peper, zout en currypoeder.
Nu mag de mengeling van de courgette komkommer erop verdeeld worden.
Als laatste leggen we de gepelde scampi erop (ontdaan van darmkanaal) en kruiden we nog even bij met de kruiden.
Voorzichtig vouwen we de aluminiumfolie tot beursje en als laatste voegen we nog een scheutje witte wijn toe.
Dit pakketje zetten we op de bbq en wachten tot deze stilletjes tot aan kookpunt komen, dan wordt het voorzichtig gecontroleerd, wanneer de scampi’s gaar zijn is alles voldoende opgewarmd en kan deze van de bbq en worden geserveerd.
Dit gerechtje is overheerlijk als starter met een stukje stokbrood.
Tafel lekker !!