Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer

Iets anders op de barbecue? Maak dit scampi pakketje met zeekraal, courgette en komkommer. Gaar in aluminiumfolie en serveer als starter van je bbq feest.

0 2.022

Scampi pakketje met zeekraal , courgette en komkommer – Scampi’s niet iedereen vindt ze lekker, maar de liefhebber doet er alles voor. Juist voor deze liefhebber is dit recept. Want in dit recept combineren we de rijke smaak van scampi’s met een aantal mooie ingrediënten. Maak er een pakketje van en bereid het op de barbecue of in de oven.

Scampi pakketje met zeekraal , courgette en komkommer

  • 1 gele courgette
  • 1 komkommer
  • 250 gram zeekraal
  • peper en zout
  • hot & spicy mix en peper met knoflook ( dit zijn kruiden molentjes)
  • 1 koffielepel curry poeder
  • Ongeveer 8 cm knoflookboter (rolletje)
  • 1 ui
  • 32 scampi s (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
  • Witte wijn

De zeekraal ontdoen van de harde uiteinde en beetgaar stomen. Ontdoe de courgette en komkommer van de zaadlijsten en snijd in fijne brunoise en stoom beetgaar.

Leg aluminium folie in een kruis op elkaar en leg de zeekraal als eerste op de folie.

Hierop komen per pakje 2×1 cm knoflookboter en de stukjes ui in halve ringen gesneden, deze worden gekruid met peper , zout en curry poeder.

Nu mag de mengeling van de courgette komkommer erop verdeeld worden.

Als laatste leggen we de gepelde scampi erop ( ontdaan van darmkanaal ) en kruiden we nog even bij met de kruiden.

Voorzichtig vouwen we de aluminium folie  tot beursje en als laatste voegen we nog een scheutje witte wijn toe.

Dit pakketje zetten we op de bbq en wachten tot deze stilletjes tot aan kookpunt komen, dan wordt het voorzichtig gecontroleerd, wanneer de scampi’s gaar zijn is alles voldoende opgewarmd en kan deze van de bbq en worden geserveerd.

Dit gerechtje is overheerlijk als starter met een stukje stokbrood.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer