Schelvistartaar in een glaasje – Als je bezoek krijgt en je moet in de keuken staan, zorg ondertussen dan steeds dat je gasten een paar lekker hapjes krijgen. Ideaal is dan natuurlijk dat je die hapjes al van tevoren klaar kunt maken. Door te variëren met vlees, vis en groenten weet je zeker dat er voor elk wat wils tussen zit. Dit voorgerechtje met schelvis kun je prima klaarmaken voor je gasten komen. De vis verwerk je rauw, maar zal zacht garen door de citrusvruchten.
Heerlijk fris
Schelvistartaar in een glaasje is heerlijke fris. De vistartaar bestaat uit kleine stukjes vis met sinaasappel, grapefruit en munt. Op de bodem van het glaasje start je met kwark met komkommer, foreleitjes en een vleugje citroensap. Naast fris is dit ook een heerlijk licht hapje dat uitnodigt om uit te kijken naar de rest van het diner.
Schelvis
Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en heeft net als kabeljauw vast visvlees, hoewel het iets zachter is van structuur. Schelvis is het hele jaar door tegen een matige tot interessante prijs verkrijgbaar. De beste aanvoertijd ligt echter tussen september en februari.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Schelvistartaar in een glaasje
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram schelvis
- 80 gram komkommer
- 300 gram volle kwark
- 75 gram foreleitjes
- 1/2 rode grapefruit
- 1/2 sinaasappel
- 2 eetlepels gesnipperde munt
- 1/2 theelepel citroenpeper
- 2 sneden bruin brood, in repen gesneden
- citroensap
- kervel
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je schelvistartaar in een glaasje:
Laat in een oven van 70 graden gedurende één uur het gesneden brood drogen.
Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten en snijd ze brunoise. Meng de kwark met de komkommer, foreleitjes, het citroensap en breng op smaak met zout.
Snijd de grapefruit en sinaasappel pel à vif (zonder witte vliezen) en snijd de partjes in blokjes. De schelvis wordt in kleine brunoise gesneden. Meng de vis samen met de stukjes sinaasappel, grapefruit en munt. Zet alles in de koelkast.
Verdeel eerst de kwarkmassa onderaan in het glaasje om erna het schelvismengsel erover te verdelen. Werk de schelvistartaar af met een takje kervel en gedroogde broodreepjes.
Tafel lekker !!