Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade. Gezond eten saai? Absoluut niet. De slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade barsten van de vezels en de eiwitten, en ze zien er ook nog eens feestelijk uit.
Romaanse sla voor slaschuitjes
Romaanse sla is vooral bekend van de caesar salade. Die kleine stevige kropjes lenen zich echter ook goed om te vullen. De blaadjes van deze slasoort zijn mooi stevig en handzaam en doordat ze aan de zijkanten zo mooi opkrullen zijn ze dus ideaal om te vullen. Maak er slaschuitjes van. Lekker als voorgerecht, maar ook voor de lunch, bij de BBQ of op een feestje als vervanger van de blokjes kaas en worst.
Peulvruchten
Peulvruchten zijn weer terug van weggeweest, ze worden zelfs aanbevolen door het voedingscentrum. Ze barsten van de vezels, eiwitten, ijzer en andere nuttige voedingsstoffen. Het wordt aanbevolen om ze minimaal 1 maal per week te eten. Als je ze dan in de slaschuitjes stopt is dat geen enkel probleem toch?
Geitenkaas
Geitenkaas en peulvruchten zijn een heerlijke combi, maar ze hebben wel een tegenhanger in smaak en frisheid nodig. In de salade verwerk je daarom voor de smaak gedroogde tomaat en lekker frisse komkommer, voor een fris knapperige bite. Zo is de salade mooi in balans.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Slaschuitjes met peulvruchten geitenkaas salade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Romaanse sla
- 100 gram gemengde gekookte peulvruchten
- 100 gram geitenkaas crumbels
- 1/4 komkommer
- 4 gedroogde tomaten
- 2 lente-uitjes
- ½ theelepel Ras el Hanout
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je slaschuitjes met peulvruchten geitenkaassalade:
Haal 8 blaadjes sla van het kropje en was ze.
Spoel indien nodig de peulvruchten af.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de gedroogde tomaat in stukjes.
Snijd de komkommer in blokjes.
Meng de yoghurt met de Ras el Hanout en zout en peper naar smaak.
Houd wat ringetjes lente-ui, crumbels geitenkaas en stukjes tomaat achter om te garneren. Meng de rest door elkaar en vul hiermee de slaschuitjes.
Garneer met de achtergehouden groenten en kaas en strooi er een heel klein beetje Ras el Hanout overheen.
Serveer direct. De salade is apart van de slaschuitjes 2 dagen te bewaren.
Tafel lekker !!