Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tartaar van Dorade; De Hollandse Sushi

Sushi is populair, maar doe ook eens iets met vis uit de Noordzee. Zo serveerde ik deze tartaar van dorade als voorgerecht. Gezond en vooral héél lekker.

0 1.346

Tartaar van Dorade – Verse vis gesneden tot tartaar, dat is sushi op z’n Hollands. Serveer eens een amuse van vis tartaar dit is een heerlijk gerechtje wat makkelijk te bereiden is. Door toevoeging van citroensap heeft het een heerlijk frisse smaak die het zowel in de zomer als in de winter erg goed doet. Voor extra smaak en textuur voegen we kappertjes toe.

Rauwe vis?

dorade filetWanneer je lekkere verse vis hebt kun je deze prima rauw eten. Het klink misschien raar maar de erg populaire sushi wordt ook vaak bereid met rauwe vis. Het wel belangrijk dat je echt verse vis hebt en dat je ook zeer hygiënisch werkt , wat eigenlijk vanzelfsprekend is.

Tonijn en zalm staan er om bekend dat deze vaak rauw gegeten worden. Maar wist je dat je ook vele soorten witvis hiervoor erg lekker zijn? Ik was er nog niet zo mee bekend, dus ik vond het tijd dat ik mijn grenzen eens ging verleggen. Toen ik die prachtige vis binnen kreeg van vis-winkel-online besloot ik om me er maar eens aan te wagen met de prachtig uitziende Dorade. Ik moet zeggen ik vond het heerlijk, en voor herhaling vatbaar. En voor de echte vis liefhebbers: Je zou het ook als hoofdgerecht kunnen serveren , vermeerder dan alleen de hoeveelheid naar wens.

Door toevoeging van zuur veranderd de structuur van de vis, het wordt hierdoor als het ware gegaard. Voeg niet teveel ingrediënten toe aan vis en laat de smaak van de vis in zijn waarde.

Tartaar van Dorade

voor 4 amuses

  • 150 gram echt verse Dorade
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout /peper

Tartaar van dorade bereiden:

Haal het eventueel vel van de vis en controleer op graatjes. Snij de vis zeer fijn en besprenkel deze met citroensap. Strooi er wat zout en peper over en roer dit samen met de kappertjes door elkaar. Schep in amuse glaasjes en decoreer met wat kappertjes en eventueel een blaadje groen. Je kan de vis eventueel als voorbereiding snijden maar het mengen van de ingrediënten kun je beter a la minuut te doen voor het lekkerste resultaat.

Tafel lekker !

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer