Tartaar van schelvis- zalmtartaar en tonijntartaar, daar heeft iedereen al wel van gehoord, en hoogstwaarschijnlijk heb je het ooit al geproefd ook. Op veel plekken kun je die twee soorten vistartaar zelfs kant-en-klaar kopen, daar hoef je geen moeite voor te doen. Maar wat dacht je van tartaar van schelvis? Dat is origineel, en je kunt het makkelijk zelf maken, dat bewijst dit recept voor een origineel voorgerecht. Bovendien kies je met schelvis voor een visje uit onze eigen Noordzee, en dat zou je vaker moeten doen.
Je kiest met dit recept voor verse vis uit de Noordzee, dat zou iedereen vaker moeten doen!”
De schelvis is een stevige vis, met een beetje de structuur van kabeljauw. Verse schelvis is erg neutraal van smaak en jij kunt helemaal zelf bepalen hoe de schelvistartaar zal smaken.
Een zuurtje is een heerlijke toevoeging aan een rauw stukje vis. Denk maar simpel aan de combinatie van ingelegde gember en sashimi bij de sushibar, daar twijfelt niemand nog over… Dit keer kies je voor een combinatie van op-en-top Nederlandse ingrediënten met dit recept voor tartaar van schelvis. De schelvistartaar wordt op smaak gebracht met Amsterdamse uitjes, dat combineert erg lekker en oogt ook nog eens leuk door de gele kleur van de uien.
Goed afkruiden en goed gekoeld serveren is essentieel voor een lekkere schelvistartaar
Goed afkruiden is de boodschap bij dit recept van schelvistartaar. Zout en peper zijn superbelangrijk in dit recept. Je moet blijven proeven tot je de voor jou perfecte smaakexplosie hebt gevonden. Als jij het lekker vindt, dan vinden je tafelgenoten dat vast ook!
Als je een lekkere tartaar van schelvis wilt maken, gebruik dan echt verse vis. Vraag je visboer om het meest verse stukje schelvis! Ook thuis moet je erop letten dat je het visgerecht goed gekoeld serveert. Plaats na de bereiding van dit recept het tartaar van schelvis nog minstens een uurtje in de koeling om de smaken helemaal te laten mengen en om de textuur en smaak volledig tot zijn recht te laten komen.
Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten
Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.
Tartaar van schelvis
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram schelvisfilets of schelvishaasje
- 20 Amsterdamse uitjes
- zout en peper uit de molen
- 4 theelepels mosterdzaadjes
- 3 eetlepels witte azijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak jij tartaar van schelvis, met Amsterdamse uitjes:
Snijd de schelvis in kleine stukjes, zo fijn mogelijk. Let er hierbij op dat je een eventuele graat verwijdert.
Hak de Amsterdamse uitjes fijn. Meng de gehakte uitjes onder de schelvistartaar.
Voeg de witte azijn en de mosterdzaadjes toe en kruid af naar smaak met zout en peper uit de molen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Laat de schelvistartaar een uurtje rusten voordat je het tartaar serveert.
Presenteer het tartaar van schelvis op een blaadje sla en snijd er eventueel nog ringetjes Amsterdamse ui bij.
Lekker met brood en mayonaise!
Tafel lekker !!