Tartaar van zalm en avocadocrème – Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel. Dit voorgerecht kan perfect dienen voor een feestelijke gelegenheid. De rozige textuur van de zalm gaat ook supermooi samen met het groene van de avocado, een echt plaatje voor het oog!
Verse zalm, die koop je bij de visboer
Voor de tartaar van zalm en avocadocrème gebruik je rauwe, verse zalm. Rauwe zalm is een vis die een heerlijke smaak en zachte structuur heeft. Zalm is ook ideaal om het te marineren, dit gaat bijvoorbeeld perfect met een scheutje sojasaus en wat wijnazijn. Hierdoor komen de smaken van de zalm nog meer tot zijn recht.
Als je zalm rauw wil eten is het belangrijk dat je kwalitatief goede zalm koopt. Er gaat niets boven een lekker vers stukje zalm en waar kun je die beter kopen dan bij de visboer? Loop eens binnen bij een visboer in jouw buurt en koop er een vers stukje zalm. Dit zal je gerechtje nog smaakvoller maken dan als je die in de supermarkt koopt. Je zult waarschijnlijk het vel van de zalm wel nog even zelf moeten verwijderen. Een handige tip om het vel te verwijderen: gebruik een scherp mes. Snijd met het mes aan het uiteinde een sneetje tussen het vel en de zalm. Houd de huid vast en maak met het mes een korte snijbeweging tussen de huid en de zalm, houd de huid strak gespannen zodat je in een snelle beweging de huid kan afsnijden.
Een tartaar van zalm en avocadocrème is een chic voorgerecht
Met dit voorgerechtje oogt jouw feestdiner al gauw extra chic. De mooie groene avocadocrème, met daarbovenop een torentje tartaar van zalm, ziet er prachtig uit. Dit torentje kun je makkelijk maken door een metalen serveerring te vullen met de zalmtartaar. Druk dan bovenop alles nog eens extra samen en haal vervolgens voorzichtig de serveerring weg.
Het handige is ook dat je dit gerecht al van tevoren kan klaarmaken. Vergeet dan alleen geen citroen in de avocado zodat die mooi groen blijft.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Tartaar van zalm en avocadocrème
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram zalm
- 4 avocado's
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- 2 eetlepels kappertjes
- verse bieslook
- optioneel: sesamzaadjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een tartaar van zalm en avocadocrème:
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Doe de zalm in een kom en besprenkel met vers citroensap. Voeg de fijngehakte kappertjes en bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng voorzichtig.
Bereid de avocadocrème:
Pureer de rijpe avocado, knoflook en citroensap voor de crème in een blender of met een vork.
Verdeel de avocadocrème gelijkmatig over de borden en zet de serveerring op de crème. Vul ze met de zalmtartaar en druk aan met een lepel.
Haal voorzichtig de serveerringen weg.
Garneer met extra bieslook en kappertjes.
Tafel Lekker !!