Dit is een heerlijk en tikje chique gerecht. Leuk als voorgerecht, maar doet het ook goed bij een buffet. (Voor 6- 10 personen)
Voor de terrine:
- 300 gr zachte geitenkaas
- sap en rasp van 1/2 citroen
- 3 el goede olijfolie
- (zee)zout en vers gemalen peper
- 2 à 3 rijpe avocado’s
erbij:
- 1 rode ui
- goede olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 6 takjes verse munt
Je hebt ook nodig:
Klein cakeblik of ander rechthoekige, kleine schaal en plastic folie, keukenmachine of zeef
Bekleed de vorm met plasticfolie en laat wat folie over de randen hangen. Pureer de kaas met 3 el olijfolie, 1 à 2 tl citroensap en de citroenschil. Heb je geen keukenmachine, dan duw je de kaas fijn door een zeef.
Schil de avocado’s en snijd in de lengte in mooie plakken. Besprenkel de plakjes met citroensap.
Bedek de bodem van de terrinevorm met een laagje elkaar overlappende schijfjes avocado. Schep de helft van de geitenkaas erop en strijk voorzichtig glad. Leg daarop weer een laagje avocadoplakjes en daarop de overige geitenkaas, strijk glad. Eindig met een laag avocadoplakjes. Vouw het plasticfolie dicht over de terrine. Druk de terrine gelijkmatig aan met je handen. Zet in de koelkast om op te stijven.
Maak intussen het garnituur:
Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in de lengte in smalle maantjes. Vermeng de ui met olijfolie, balsamicoazijn, de fijngesneden blaadjes van 2 tot 3 takjes munt en maak op smaak met peper en zout.
Haal de terrine met folie en al uit de vorm. Vouw het folie open en snijd plakken van de terrine. Serveer met een beetje ui-mengsel en wat extra munt als garnering.
Lekker met versgebakken (boeren)brood.